Ha a tefálos edénynek az alja megkarcolódik és benne ételt készítek, az az étel rákot idéz elő, ha megeszem?
"Today, all Teflon products are PFOA-free. Therefore, the health effects of PFOA exposure are no longer a cause for concern.
However, PFOA was used in the production of Teflon until 2013."
A teflon a fémfelületekre direktben nem tapad fel rendesen. E miatt van egy köztes réteg. Kicsit az alapozó festéshez hasonló dolgot képzelj el. Ezzel van a legtöbb gond, mert ez típustól függően mérgező. Ráadásul ma minden kínai. Kínában meg nemigen foglalkoznak ilyen apróságokkal. Olcsó legyen.
Ha a teflonréteg bármilyen okból megsérül, az ételbe kerülhet az alapozó réteg anyaga. Ezért nem javasolják sérült teflonos edényben a főzést. Szerencsére vannak teflonozó cégek, akik szakszerűen lepucolják és újrateflonozzák az edényt. (Csak guglizz rá.)
Másik bajom a teflonnal, hogy bár hőálló, azért nem a végtelenségig. Mégiscsak egy műanyagféleség. Vagyis a forróbb részeken (mindig van ilyen főzés közben) minimális bomlás előfordul. A keletkezett molekulák nem feltétlenül egészségesek. Ez ellen nehéz bármit is tenni.
én is úgy tudom, hogy rákot okozhat hosszú távon.
A kerámiát támogatom, tartósabb is, kevésbé kell vigyázni rá, csak az ütést nem bírja, mert attól lepattanhatnak róla darabok, de a kevergetés akár fémmel is simán kivitelezhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!