Van olyan kaja, amit nem kell hűtőben tárolni, és csak mikróban egy normális meleg kaja készíthető belőle?
Házi tésztaételt is lehet így, persze főzni kell, de a mikró erre képes.
Kinek mi a normális s belefér-e fél perc meló, mert akkor én sütiket is tudok vagy tojásételeket (ismerek olyat, akinek a süti bármely napszakban tökéletes étkezés, de nyilván nem erre gondolt a kérdező)...
Amit tényleg csak berakunk, olyanokat nehéz találni, azt hiszem.
Rizs:
Párolt rizs
Egy kis fej vöröshagymát finomra vágsz, egy mély lefedhető üveg edényben 2 evőkanál zsiradékban egy percig mikrózod. Beleszórsz 1 csésze rizst, jól elkevered, hogy a rizsszemeket mindenhol érje a zsiradék. Felöntöd 2 csésze meleg vízzel, sózod.
Lefedve 10-12 percig párolod a mikróban. Amikor kész,legalább 5 percig fedő alatt pihenteted. Tálalás előtt villával átkevered.
Rizi-bizi
Az elkészített párolt rizshez egy doboz lecsöpögtetett zöldborsó konzervet keversz és apróra vágott petrezselyemmel megszórod.
Kukoricás rizs
Hasonlóan készül mint a Rizi-bizi, csak kukoricakonzervet és reszelt trapita sajtot keversz bele.
Paradicsomos tonhalas rizs
Az elkészült Párolt rizshez két közepes méretű kockára vágott paradicsomot és egy tonhalkonzervet keversz. Borssal,oregánóval fűszerezed.
Krumpli
Beteszed a mikróba, ott sok idő múlva megsül és kész
Héjában sült krumpli
És a krumplit beteszed egy árnyékos helyre (pl egy szekrénybe) és eláll, nem romlik
Ha csírázik a csírát ne edd meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!