Szuvidolás, Sous Vide?
Mert a Sous Vide-hez folyamatos, stabilan tartott vízhőmérséklet kell.
A tűzhelyed sütő része se nem stabil, se nem tudja a vizet elég gyorsan felmelegíteni és szinten tartani.
Elméletileg működhet a dolog.
- De ehhez szerintem inkább olyan húsrészeket válassz, ami több kötőszövetet tartalmaz. Ezeket hosszabb ideig kell hőkezelni, picit magasabb hőfokon, mint egy sztéket.
- A vizet, amelybe alámeríted a húst, melegítsd elő egy tűzhelyen a kívánt hőmérsékletre.
- A sütőt is melegítsd elő a kívánt hőfokra.
- A húst pedig fűszerezés, előpirítás után egy kis zsiradékkal együtt tedd egy szuvidálható vákuumtasakba, és azt vákuumozd le
- Mehet az élőmelegített vízbe. A víz fedje el teljesen a húst (vagy amit szuvidolni szeretnél) és mehet be az egész a sütőbe
Én el tudom képzelni, hogy működik, de nem igazán ajánlanám.
Szerintem jóval több energiát (áram, gáz) vesz fel a tűzhely, mint hogy konkrétan sous vide rúddal dolgoznál, így nem hiszem, hogy gazdaságos lenne ezt a megoldást választani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!