Sous-vide-olt, vákumozott terméket lehet-e mikrózni?
Ennek a konyhai technológiának pont az a lényege,hogy nagyon alacsony hőmérsékleten hosszú ideig vízfüdőben párolják.
A mikróban egyes részei túlmelegszenek, molekulárisan is megváltozik, tehát semmi értelme nincs .
Rakd be egy fazék vízbe , és melgítsd fel kb 60 fokosra.
Tudom a konyhatechnológiát szakács vagyok!
Arra lennék kíváncsi ha egész nap nem vagyok otthon(vezetek)
akkor ugye vákkumozva(oxigéntől elzárva) tudok-e magammal vinni főtt ételt és azt megmelegíteni Pl. egy mikróban.
A sous vide és a vákuum azért nem ugyanazt jelenti. Kb. minden sous vide étel "vákuumcsomagolt", de nem minden vákuumozott cucc lesz sous vide :D (Aki akar járjon utána). Csak a sous vide menőbben hangzik.
Egyébként a mikrózhatósága függ attól, milyen fóliát használtál hozzá, meg leginkább attól, mi van benne, ha bolti akkor meg rá van írva. Egy vákuumozott kis pakkot jobban jársz, ha egy fazék vízben melegítesz fel, a mikró túl rizikós (szerintem túl sok mindentől függ a dolog- mennyi folyadék,mennyire "tömör" stb.).
De levest és kész,főtt ételt miért akarsz levákuumozni, ha csak egy napra előre kell (vagy félreértettem)? Az ilyen légmentesen fóliázott bármik azért vannak így megcsinálva, hogy sokkal tovább elálljanak, akár hetekig-hónapokig is. Vegyél jól záródó műanyagdobozt, ami mikrózható, a levesnek pedig a befőttesüveget ajánlom :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!