Paradicsomsűrítményből lehet hasonlót csinálni, mint a paradicsomos halkonzervben levő szósz?
Sokféle paradicsomos halkonzerv van, most melyikre gondolsz, fogalmam sincs.
Én egy paradicsom mártást főznék:
kevés olajon pici rántás, felengedni kevés vízzel, bele a paradicsom konzervet, símára kavarva összefőzni. Ízesítésnek amit akarsz, só kell az biztos, jó bele a bazsalikom, meg ízlés szerint, akár még a vöröshagyma is mehet bele... fantázia és ízlés dolga.
Hogyne lehetne.
Nem kell főzni se, meg sűrítgetni semmivel. Pont elég sűrű.
Meg parpüréből olyan sűrűt veszel amilyet csak akarsz.
Ott van pl az aranyfácános klasszik duplán sűrített parpüré, azt még vízzel is jó bőven kell hígítani, hogy öntet sűrűséget kapj.
Az alap ízesítésen felül (só, zöldfűszerek, ami oda illő és szimpatikus) nem árt bele egy kis cukor, nem annyi hogy édes legyen, csak azt a vad karcos savas ízt tompítsa egy kicsit.
Ha szárított fűszereket használsz, érdemes jó pár órával előtte megcsinálni, vagy egy kicsit felfőzni, hogy kiadja az ízét.
De lehet kapni friss oregánót, bazsalikomot, azt simán botmixerrel belezúzod, lehet is enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!