Spagettiszószhoz kell rántás, hogy besűrűsödjön?
Figyelt kérdés
Vagy megvárjam, amíg eléggé elforr a (házi) paradicsomszósz leve?2018. jún. 30. 19:49
2/9 anonim válasza:
A spagettimártást eredetileg legalább 3-4 óráig illet fözni, hogy besürüsödjön.
A rántás csak tönkretenné az ízét is és teljesen fölösleges.
3/9 anonim válasza:
Meg kell várnod amíg besűrűsödik.
4/9 anonim válasza:
Vannak tejszínes spagettiszószok amit pl habarással sűrítenek, ezt alapul véve, én vagy kukoricakeményítőt vagy lisztet szoktam tenni a paradicsomosba is. Jobban tapad a tésztára, és nem lesz vizes állagú.
5/9 anonim válasza:
ma 10:03-as: semmiféle spagettiszószhoz nem használnak habarást, lisztet vagy keményítöt, ezt csak azok teszik, akik nem tudnak fözni.
A tésztára meg végképp nem kell liszt/keményítö, ha normálisan fözöd és nem öblíted le - mert azt nem illik -, akkor megtapad rajta a mártás minden lisztezés nélkül is.
6/9 anonim válasza:
# 5 a por állagú spagettiszószokban is van keményítő
7/9 anonim válasza:
"a por állagú spagettiszószokban is van keményítő"
Persze, csak annak semmi köze a normális spagettiszószokhoz!
A por alakú pörköltalapban meg halászlében is van - akkor szerinted a pörköltbe is kell????
8/9 anonim válasza:
valószínűleg nem kell, de nekem pl. gondot okozna egy pörit besűríteni, bár látszik nem vagyok nagy konyhatündér ha legtöbb mindent poros alapokból főzök
9/9 anonim válasza:
Dehogy. Alacsony lángon, sokáig (akár több órán át) kell főzni, akkor besűrűsödik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!