Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » 2-4 kanál lisztel hogyan...

2-4 kanál lisztel hogyan lehet 1,5l vizet sűríteni a főzelékes recepteknél?

Figyelt kérdés
Nekem az istenért sem megy sosem a recept szerint, mindig többet kell hogy megfelelően sűrű legyen kb 2x annyi amennyit ír, na meg a rántást most higítottam fel + 1dl hideg vízzel és szörnyen darabos lett pedig kevertem folyamatosan, van ennek trükkje?

2015. febr. 16. 12:16
 1/9 anonim ***** válasza:
35%

Ha hideg vízzel hígìtod, ne csodálkozz. Meleggel kell.

A főzelék állaga meg egyénfüggő, én folyósabban szeretem, max 4 evőkanál liszttel tökéletes szokott lenni.

2015. febr. 16. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 Ügyet Lenke ***** válasza:
43%
A rántást átnyomod szitán, szűrőn, a 1,5 liter az nagyon sok víz, nincs elírva valami? Nem kell a főzelékhez másfél liter víz, max. 1,5 deci...
2015. febr. 16. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Valóban nagyon sok víz 1,5 liter. Nem tudom milyen mennyiséget főzöl. Ha a rántást 2-4 kanál liszttel készíted, ha kész picit megpirult., leveszed a tűzről és a hideg vizet folyamatos kevergetés mellett teszed rá. Kb 1,5 dl. Jól kikevered és ezt ráöntöd a megfőtt alapra. Folyamatosan kevered, ha felfort akkor még legalább 1 percig forrjon, hogy ne legyen liszt íze.
2015. febr. 16. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
50%
A főzeléket én úgy készítem, hogy éppen hogy csak ellepje a víz a zöldbabot/borsót/egyebet. Szóval ne sok vízben. Egy teflon serpenyőbe teszek 3-4 ek. olajat és mikor meleg, 2-3 kissé púpos evőkanál lisztet öntök hozzá, kavargatom, az a jó ha nem túl sűrű, ha sűrű, öntök még pici olajat hozzá. Majd 1-2 perc után a hideg vizes csap alá tartom és kb. 2 dl vizet öntök rá, azonnal kevergetem fakanállal folyamatosan, hogy sima legyen. Majd ezt a rántást még a főzelékből kivett egy merőkanálnyi lével tovább keverem és úgy öntöm a főzelékhez, utána pedig még felforralom újra a főzeléket, hagyom rotyogni egy ideig. Így nekem mindig sikerülni szokott, de fiatalabb koromban én is iszonyat rossz főzelékeket alkottam, sok időbe tlet, mire kitapasztaltam hogy lesz jó.
2015. febr. 16. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
25%
Ja azt nem írtam, hogy miután ráöntöttem a hideg vizet, már nem rakom vissza a lángra! Ez fontos.
2015. febr. 16. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Ez nagyon relatív, mert nem tudni, hogy a másfél liter vizet mennyi nyers zöldségre öntöd. a zöldségek a főzés során összeesnek- zöldségje válogatja, hogy mennyire-. a kellően puhára főzött zöldséget elég ha 2 ujjnyira ellepi a víz.Ha sok, én le szokta merni egy bögrébe belőle, ha esetleg sűrű lenne berántva, majd ezzel a főzőlével hígítom vissza.

Tény, hogy adott mennyiséghez, ki kell tapasztalni a rántás mennyiségét.

Azonban örök szabály, hogy meleg rántást hidegvízzel, hideget melegvízzel öntünk fel.(van, aki előre gyárt egy csomó rántást, na azt melegvízzel kell elkeverni, amikor használni kívánja )

Nekem nagyon bevált mind a rántáshoz, mindpedig a lisztes habarásokhoz egy kis kézi habverő, amivel tökéletesen simára lehet keverni, és csomómentesen kerül a csendesen fővő ételbe.

2015. febr. 17. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Kelkáposzta főzeléket 1 kg kápihoz ennyi vizet ír és azt hogy a rántást 1dl hideg vízzel öntsem fel. Könyvben olvastam a receptet és gondoltam megcsinálom mert megkívántam. A könyv írója lehet azért túlzott a vízzel mivel krumpli is van hisz attól sűrűbb lesz. Köszönöm a válaszokat sokat segítettetek!
2015. febr. 17. 09:30
 8/9 anonim ***** válasza:

Na pont a kelkáposzta az, amit sok vízben kell feltenni, mert nagy a térfogata.A legjobb, ha a levelek összeesését követően tesszük bele a krumplit, így már jobban látni a víz szükségletét. Ahogy már írtam, le kell merni belőle, és csak annyi víz legyen rajta amennyi ellepi. utána jöhet a rántás :)

Sok sikert, menni fog:)

2015. febr. 17. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
52%
A kelkáposztát pont nem kell sok vízben feltenni, mivel összeesik, sok vizet enged még magából is. Ne lepje el a víz, 4-5 cm-re lejjebb legyen a víz szintje az összedarabolt káposztánál, fedő alatt főve összeesik annyira, hogy el fogja lepni. Ugyanez van a paradicsomos káposztánál is.
2015. febr. 17. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!