2-4 kanál lisztel hogyan lehet 1,5l vizet sűríteni a főzelékes recepteknél?
Ha hideg vízzel hígìtod, ne csodálkozz. Meleggel kell.
A főzelék állaga meg egyénfüggő, én folyósabban szeretem, max 4 evőkanál liszttel tökéletes szokott lenni.
Ez nagyon relatív, mert nem tudni, hogy a másfél liter vizet mennyi nyers zöldségre öntöd. a zöldségek a főzés során összeesnek- zöldségje válogatja, hogy mennyire-. a kellően puhára főzött zöldséget elég ha 2 ujjnyira ellepi a víz.Ha sok, én le szokta merni egy bögrébe belőle, ha esetleg sűrű lenne berántva, majd ezzel a főzőlével hígítom vissza.
Tény, hogy adott mennyiséghez, ki kell tapasztalni a rántás mennyiségét.
Azonban örök szabály, hogy meleg rántást hidegvízzel, hideget melegvízzel öntünk fel.(van, aki előre gyárt egy csomó rántást, na azt melegvízzel kell elkeverni, amikor használni kívánja )
Nekem nagyon bevált mind a rántáshoz, mindpedig a lisztes habarásokhoz egy kis kézi habverő, amivel tökéletesen simára lehet keverni, és csomómentesen kerül a csendesen fővő ételbe.
Na pont a kelkáposzta az, amit sok vízben kell feltenni, mert nagy a térfogata.A legjobb, ha a levelek összeesését követően tesszük bele a krumplit, így már jobban látni a víz szükségletét. Ahogy már írtam, le kell merni belőle, és csak annyi víz legyen rajta amennyi ellepi. utána jöhet a rántás :)
Sok sikert, menni fog:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!