Hogyan sűrítsem be a paradicsomszószt?
Figyelt kérdés
Paradicsomos húsgombócot főzök, de véletlenül nagyon sok lett a víz, és kevés hozzá a paradicsom (sajnos nincs is itthon több). Leginkább paradicsomlevesre hasonlít, de szeretném, ha jóval sűrűbb lenne, és közben megmaradna az intenzív paradicsomos víz. Szerintetek beránthaom? vagy mivel sűrítenétek?2014. okt. 6. 12:05
1/3 anonim válasza:
Lassan el kell forralni belőle a vizet. Tapasztalatom szerint a rántással (mivel ahhoz, hogy mártás sűrűségű legyen, sok rántás kéne) elrontanád az ízét.
2/3 anonim válasza:
Ha nem is rontod el az ízét, de mindenképpen csökkented a paradicsom intenzitását bármilyen rántással vagy habarással...
Szóval marad amit az első írt, lassan elpárologtatod.
Dönts el melyik jobb neked!
Ha ez utóbbit választod, addig vedd ki a gombócokat belőle, hogy ne főjenek szét...
3/3 A kérdező kommentje:
Végül kivettem a gombócokat, elforraltam a szósz felét, és egy egész kicsi rántással még egy csöppet sűrűbbre vettem, így már nem túl híg, de azért nem is sűrű :) finom lett.
2014. okt. 6. 14:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!