Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan süritsem be a hig...

Hogyan süritsem be a hig baracklekvárt zselatin nélkül?

Figyelt kérdés

2012. máj. 28. 12:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
44%
Jó sokáig főzd.
2012. máj. 28. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
5%
Sehogy, a levár az folyós-darabos, a dzsem a sűrű-egynemű.
2012. máj. 28. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
*lekvár
2012. máj. 28. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
Nekem mindegy hogy hivják dzsem vagy lekvár csak sürü legyen.Ha sokáig fözöm akkor kimegy belöle a barack íz és inkább karamellás ize lesz.
2012. máj. 28. 12:35
 5/12 anonim ***** válasza:
16%

Szerintem a lekvár folyós-homogén, a dzsem, sűrű darabos, rusztikus.

a lényeg, hogy a vizet ki kell párologtatni belőle, vagyis tovább kell főzni.viszont, ha sok cukor van benne, karamellizálódhat és nem lesz olyan szép színe.

2012. máj. 28. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
4%

vizet elvonni úgy is tudunk, hogy növeljük a készítmény cukortartalmát, azzal felfőzzük, míg feloldódik benne a cukor, majd kihűlve szilárdabb lekvárt fogsz kapni,

de ne várd, hogy dzsem szerűen megdermedjen, ugyanis annak jóval magasabb a gyümölcspektin (gyümölcskocsonya) tartalma

2012. máj. 28. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
39%

Nagyanyáink még szinte egész nap rotyogtatták a lekvárt, hogy elfője a nedvesség-tartalmát és sűrű legyen. Én a következőképpen csinálom: a feldarabolt gyümölcsöt egyszer jól felforralom, majd nagylyukú szitán átszűröm. A visszamaradt sűrűjéhez teszem hozzá az ízlésünk szerinti cukrot. Azzal főzöm tovább, de a leszűrés miatt sokkal hamarabb besűrűsödik. Régen nagyon sok cukrot tettek hozzá, attól lett sűrű, viszont emlékeim szerint rettenetesen édes volt. Az én módszeremmel megmarad a gyümölcs eredeti zamata és megfelelő a sűrűsége is.

A leszűrt léhez azután megintcsak ízlés szerint teszek cukrot, egy kevés vizet, felforralom és nagyon finom szörp lesz belőle.

2012. máj. 28. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

Utolsónak: sajnos nem egyedül vannak itt a gonoszok, mert egy ember nem tud egy kérdést többször, csak egyszer lehúzni.

Hidd el, hogy pusztán a sárga irigység motíválja őket...

Vagy gyávák még névtelenül is kiállni a saját véleményükkel, és így élik ki magukat.

Felnőttekről feltétetlezve infantilis ez a megnyilvánulás

a vélemény kifejezésnek.

Akár felnőttek, akár gyerekek szórakoznak így, sajnos mi hiába írunk korrekt válaszokat, az ítéletosztás e formájának valamannyien ki vagyunk téve.

Sajnos...:((

2012. máj. 28. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
40%

Nem volt kérdés, de a lekvár az sűrű, szinte vágható, nem darabos a dzsem az lágyabb és darabos, a homogén, és folyós lekvár neve: Íz .Zselésítő nélkül vízelvonással lehet sűríteni, azaz ahogyan az első írta.Főzni kell még.Nyilván minél tovább főzöd annál inkább elveszti a gyümölcsös ízét, és egyre édesebb, töményebb lesz.

Undorító ahogy válogatás nélkül pontozzák le a hozzászólásokat.Ezt annyira unom már én is!!!

2012. máj. 28. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

a lekvár is csak akkor lesz vágható, amikor tél vége felé kizárólag celofánnal lekötött üvegből akarjuk kivarázsolni. a csavaros alatt olyan folyós és sima marad, ahogy eltevéskor beletettük.

a dzsem minden esetben darabos és sűrűbb, mint a lekvár.

a vágható vegyes gyümölcsíz a régi "hitlerszalonna" volt.

2012. máj. 28. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!