Hogyan süritsem be a hig baracklekvárt zselatin nélkül?
Szerintem a lekvár folyós-homogén, a dzsem, sűrű darabos, rusztikus.
a lényeg, hogy a vizet ki kell párologtatni belőle, vagyis tovább kell főzni.viszont, ha sok cukor van benne, karamellizálódhat és nem lesz olyan szép színe.
vizet elvonni úgy is tudunk, hogy növeljük a készítmény cukortartalmát, azzal felfőzzük, míg feloldódik benne a cukor, majd kihűlve szilárdabb lekvárt fogsz kapni,
de ne várd, hogy dzsem szerűen megdermedjen, ugyanis annak jóval magasabb a gyümölcspektin (gyümölcskocsonya) tartalma
Nagyanyáink még szinte egész nap rotyogtatták a lekvárt, hogy elfője a nedvesség-tartalmát és sűrű legyen. Én a következőképpen csinálom: a feldarabolt gyümölcsöt egyszer jól felforralom, majd nagylyukú szitán átszűröm. A visszamaradt sűrűjéhez teszem hozzá az ízlésünk szerinti cukrot. Azzal főzöm tovább, de a leszűrés miatt sokkal hamarabb besűrűsödik. Régen nagyon sok cukrot tettek hozzá, attól lett sűrű, viszont emlékeim szerint rettenetesen édes volt. Az én módszeremmel megmarad a gyümölcs eredeti zamata és megfelelő a sűrűsége is.
A leszűrt léhez azután megintcsak ízlés szerint teszek cukrot, egy kevés vizet, felforralom és nagyon finom szörp lesz belőle.
Utolsónak: sajnos nem egyedül vannak itt a gonoszok, mert egy ember nem tud egy kérdést többször, csak egyszer lehúzni.
Hidd el, hogy pusztán a sárga irigység motíválja őket...
Vagy gyávák még névtelenül is kiállni a saját véleményükkel, és így élik ki magukat.
Felnőttekről feltétetlezve infantilis ez a megnyilvánulás
a vélemény kifejezésnek.
Akár felnőttek, akár gyerekek szórakoznak így, sajnos mi hiába írunk korrekt válaszokat, az ítéletosztás e formájának valamannyien ki vagyunk téve.
Sajnos...:((
Nem volt kérdés, de a lekvár az sűrű, szinte vágható, nem darabos a dzsem az lágyabb és darabos, a homogén, és folyós lekvár neve: Íz .Zselésítő nélkül vízelvonással lehet sűríteni, azaz ahogyan az első írta.Főzni kell még.Nyilván minél tovább főzöd annál inkább elveszti a gyümölcsös ízét, és egyre édesebb, töményebb lesz.
Undorító ahogy válogatás nélkül pontozzák le a hozzászólásokat.Ezt annyira unom már én is!!!
a lekvár is csak akkor lesz vágható, amikor tél vége felé kizárólag celofánnal lekötött üvegből akarjuk kivarázsolni. a csavaros alatt olyan folyós és sima marad, ahogy eltevéskor beletettük.
a dzsem minden esetben darabos és sűrűbb, mint a lekvár.
a vágható vegyes gyümölcsíz a régi "hitlerszalonna" volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!