Hogyan készítitek a baracklekvárt?
Figyelt kérdés
2010. júl. 12. 13:22
1/4 anonim válasza:
Lobogó forró vízbe kell tenni és utána le lehet húzni a héját és utána tetszés szerinti cukorral kell főzni amíg be nem sűrűsödik és száraz dunszba lehet tenni.
2/4 anonim válasza:
Héjával együtt megdarálom (robotgéppel szoktam),tepsibe teszem és közepes lángon a sütűben sütöm.Időnként megkeverem,ha már kezd sűrűsödni,hozzáteszem a cukrot. Ezzel csak addig főzöm,amíg a cukor elolvad. Üvegekbe teszem,és szárazdunsztba rakom.
Így nem kell állandóan ott állni mellette,és kevergetni.
3/4 anonim válasza:
Az 1 kg barackot meghámozom, felkockázom és főzőedénybe teszem.
Az 1 kg barackhoz 30 dkg cukrot teszek és 1 csomag 3:1-hezt. Mehet bele 1 csipet por C-vitamin, megmarad a szép színe. 5 percig főzöm, majd befőttesüvegekbe töltöm.
4/4 anonim válasza:
Nem hámozzuk meg, teljesen felesleges. Csak megmossuk, a hibás, foltos részeket kivágjuk. Lemérjük, ledaráljuk. Kilónként 60 dkg cukorral rétegezve egy napig állni hagyjuk, másnap felforraljuk. Addig kell csak főzni, míg a habja elfő, max. 20 perc. Forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk, dunsztban tartjuk 1 napig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!