Hogyan készítitek otthon a rumos meggylikőrt? Avagy bonbonmeggy (szeszes ital) házilag?
Nem tudom pontosan minek hívják ezt, de talán legközelebb a régen boltban kapható bonbonmeggyhez hasonlít..A lényege, és ahol most tart is a dolog, hogy a meggy már érlelődik a cukorban. A kérdésem az volna, hogy mennyi és milyen rumot kell hozzá tenni pontosan? Milyen arányban? A megmaradt gyümölcsöt azt érdemes eltenni befőttbe, vagy azonnal fel kellene használni sütibe például?
Nagyon köszönöm előre is a válaszokat!
A megmaradt meggyből lehet készíteni pl ilyet:
Sokáig eláll és később jó sütibe.
A bonbonmeggy sajnos nem tudom hogyan készül, de a leve hasonló ízű, mint ennek a befőttnek, úgyhogy az arányok hasonlóak lehetnek.
én is hasonlóan ttem már el rumos meggyet. szóval a magozott megy egy két napig áll a kristálycukorban, míg el nem olvad a cukor. ahány üveggel szamolopk kb, annyi vékony késhegynyi szalicil is olvad vele. ekkor üvegekbe töltöm, a tetejére
egy kanál jó minőségű rum és lekötve (csavarva ) várja a telet.
Vörösboros, rumos szilvát is szoktam eltenni.nna annak a télen, de inkább tavaszi névnapokon van a szezonja.
zselísítve őzgerincbe is szoktam vendégeknek készíteni,
nagyon nagy sikere van mindig, mint desszert.
meggylikőr - nem rumos, de valószínűleg egy jó minőségű rummal is működik
1 üveget megtöltesz negyedéig aszalt meggyel, teszel rá annyi mézet, hogy éppen ellepje (idő kell, míg befolyik a meggy közé)...ráöntesz annyi vodkát, hogy tele legyen az üveg...időnként megrázogatod és 2-3 hét múlva iható
Köszönöm az eddigi válaszokat, és várom a továbbiakat is! :)
Igen, fontos, hogy nem a gyümölcs eltevésére gondolok, hanem a levéből készíthető rumos meggy ital készítésére. Igazából Apum kezdett neki, de az arányoknál elakadt picit. Jelenleg egy nagy edényben van neki meggy, egy másikban cseresznye.
Neten találtam olyat, hogy 4kg meggyhez 1l tiszta szesz és 1/2l 40 fokos rum.. de a tiszta szesz elég macerás..
A másik helyen 3dl meggyhez 1/2l rum..
Ezért is tettem fel kérdésként, hátha sikerül kiokoskodnom. Köszönöm a vodkás választ is!
De a lényege, hogy rumos legyen.. akkor vodka+rum vagy akkor csak rum?
Áh, egyre tanácstalanabb vagyok.. Max megmondom Apumnak, hogy ízlés szerint öntsön bele amennyit akar.. jobb ötletem nincs. :)
Jah okés, köszi. :)
Már csak az arányokkal van bajom, ugyanis Apum már nekiállt, és a 3kg meggy és cseresznye már cukrozódik/érlelődik. :)
Már ezek is sok segítségek voltak, köszi! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!