Hogy lehet házilag, otthon gyros húst csinálni?
Figyelt kérdés
adott a nyers csirkehús, azzal hogyan tovább?2011. jún. 13. 00:31
1/7 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Felvágod csíkokra, megpárolod, létezik direkt Gyros fűszersó, azzal megfőzöd, lepirítod, mint a brassóit...
Sült krumpli köretnek, meg paradicsom, lila hagyma, paprika, uborka akármi.. zöldségek. :)
A Gyros fűszersót meg lehet csinálni alapfűszerekből is, de én ezt így most nem tudom, csak párom, Ő szakács.. ha szükséges akkor megkérdezem majd, hogy mi kell bele, só, bors biztos és mustár is. :)
2/7 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Amit írtam az egyik féle variáció, azt a fajtát sajnos nem tudom, amikor fel van húzgálva a nyársra és úgy forgatják.. de amikor leszeletelik és eszed akkor már majdnem ugyanaz, azért is jobb szerintem az eleve szeletelt.. :)))
3/7 A kérdező kommentje:
köszi! de hogy kell megfőzni és megpirítani?
2011. jún. 13. 00:41
4/7 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
szépen beízesíted (fokhagyma, olaj, só, bors, kis paprika) a kockára/ csíkokra vágott húst, hagyod állni pár órát vagy egy éjszakát is akár és a rajta lévő olajon megsütőd kb 5-10 perc alatt egy serpenyőben
5/7 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Az én verziómban nem kell megfőzni a húst, hanem elég befűszerezni és serpenyőben megsütni. A csíkokra vágott csirkemellnek bőven elég az egyszeri hőkezelés. A főzés melletti érvek is érdekelnek, hátha lemaradtam valamiről.
6/7 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Gyorsan sosem szoktam. Előtte nap este felcsíkozom, és gyros fűszerkeverékkel, na meg olajjal bekenem, úgy hogy utóbbi az edényben el épphogy ellepje. Másnap a tetején lévő olajat egy serpenyőbe öntöm, felhevítem, és beleteszem a húst, fedő nélkül pirítom, ha aranybarna, akkor kész. Enjoy!
7/7 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én bepácolom olajban és gyros fűszerben majd serpenyőben kisütöm (ekkor már nem teszek hozzá olajat). A sertés hús is jól átsül így.
Kicsit meg is pirítom, szeretem ha vannak benne ropogós falatok is.
Sült krumplit tálalok hozzá, és salátát joghurtos-fokhagymás öntettel. (fehérkáposzta, vöröskáposzta, hagyma, uborka, fokhagyma, joghurt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!