Ha házilag csinálnak otthon kolbászt, sertésből, akkor ki lehet-e mosni a disznóbeleket 100%-osan amikbe töltik a darált húst elfogyasztásra? -Én ebben személy szerint kételkedek. :-S ti mit gondoltok erről?
Kilehet, de nagyon bonyolult es babras feladat, mivel emlekszem, hogy a Nagyszuleimnel a belet orakig kapartak kessel, majd forro vizzel tobbszor atmostak, de nem emlekszem arra, hogy azt mivel mostak, tiszta viz, vagy valamit tettek bele.
Viszont lehet kapni mubelet es ezt keszen veszed es tokeletes.
IGEN.
Sőt, mindig ki is mosták, amíg a hozzáértő korosztály ki nem halt.
A legkülönbözőbb anyagokkal, mint Ultra, hagyma, szódabikarbóna, só, stb mosták egy fél napon át. Ezután kellett lekaparni a "színét", vagyis a bél húsát, hogy csak a vékony hártya maradjon. Sőt, hurkának a vastagbelet is kimosták, az volt az igazi.
Más kérdés, hogy megéri-e. Erre a válasz egyértelműen nem.
Egy disznóból 17-18 méter vékonybél nyerhető ki, ennek bolti ára 35-60 forint/méter, a bolti a házival minimum azonos minőségű.
Vásárlásnál próbáljatok ún, yardos belet beszerezni, ami száz yard,(kilencven-egynéhány méter) egy csomagban.
Ez osztályozott, hosszú (5-15m) bél. A kapható 10-20 méteres kiszerelések ennek a hulladékai, idegölő.
Érdemes összefogni, de jövő évig sóban simán eláll.
Kolbásznak legjobb a 36-38-as, vagy a 40+-os kaliber.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!