Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fokhagymás BAKE ROOLS házilag?

Fokhagymás BAKE ROOLS házilag?

Figyelt kérdés

azok a kis kiflidarabok érdekelnének, hogy házilag is lehet e olyan finom mint a bolti.


gondolom kifliket kell lekarikázni, és megsütni. na de tepsiben nemhiszem hogy áttsülne mind a két oldala!!?


és a fokhagymat összenyomom és vizzel keverem ki vagy hogy?

hágy fokon lehet sütni?


ha zacsiba eltárolom, és jol lezárom, akkor 1-2 hét utan is jo lesz még?


bocsi de még nem csináltam, és szeretnék, mert nagyon finom, de drága. tescos nem izlik.


2011. nov. 6. 14:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Szerintem olvasztott margarinba nyomod a fokhagymákat, jól összekevered, tollal vagy ecsettel lekened a szeletkék min2 oldalát, és vagy teflon serpenyőben megpirítod őket, vagy kenyérpirítóban(bár onnan lehet, hogy nehezebben jönnének ki!)Ha már forró a serpenyő, szerintem pár perc alatt kész forgításostul egy-egy adag...:)

(csak tipp:)

2011. nov. 6. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
-...fordításostul :)
2011. nov. 6. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
De úgy is fokhagymás lesz, ha a pirítás után egyenként bedörzsölöd gerezdfokhagymákkal az oldalukat.-én így szoktam a pirítóst!:)
2011. nov. 6. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
Akkor lehet, hogy nem kell a margarin, ha csak megpirítod, és utána bedörzsölöd a fokhagymákkal; csak simán pirítás, utána fokhagymázás...
2011. nov. 6. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:

én is ugy eszem a piritost, de ennek nem olyan ize van. ugyhogy inkább előtte megkenem, csakhát a puha kiflit nem lehet bedörzsölni rendesen azért kérdeztem. de jöv hétvégén mindenképp kiprobálom, köszömöm szépen.


ha van még ötlet akkor jöhet.

2011. nov. 6. 15:17
 6/14 anonim ***** válasza:

Ha megpirult és megkeményedett, akkor be lehet dörzsölni, tény, hogy nem olyan lesz, mint a bolti, mert a kapható kiflik nem is olyan sűrűségűek mint azok, de egy próbát megér..

De lehet, hogy a margarinos-fokhagymás előkenés is beválik..

2011. nov. 6. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:

én kenyér vagy zsömlekockát szoktam rágcsának pirítani. amikor összevagdaltam kockára beleforgattam fokhagymasóba, vagy granulált fokhagymába. egy tepsibe kevék olajat öntöttem, bele a kockázott fokhagymás cucc, jól összekeverve az olajjal is. jó forró sütőbe tettem,

egyszer kétszer falapáttal megkevertem.

amikor más szép piros lett, és éreztem , hogy zörgős, akkor kész volt.

Isteni finom, olcsó ropi:)) szerintem kiflikarikából is jó lenne.

Igazi téli csemege, édes sült tök , sós fokhagymás rágcsálnivalóval.

2011. nov. 6. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:

köszi szépen. azért kifliből gondoltam mert az könnyebb olyan vékony szeletekre vágni.


egyébként olajbol mennyi kell a tepsibe? mindenhol legyen, vagy csak épp pár csepp??

2011. nov. 6. 17:19
 9/14 anonim ***** válasza:
nem sok, de azért annyi, hogy ha átkevered, mindegyikre jusson egy kicsi. talán egy deci, meg a lényeg, hogy ne égjen oda. sütőpapír sokat segít:))
2011. nov. 6. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:

modjuk a deci olajhoz én az egész tepsit megtöltöm sütnivalóval.

ha kevés kiflit sütsz, akkor kevesebb legyen az olaj is.

2011. nov. 6. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!