Fokhagymás BAKE ROOLS házilag?
azok a kis kiflidarabok érdekelnének, hogy házilag is lehet e olyan finom mint a bolti.
gondolom kifliket kell lekarikázni, és megsütni. na de tepsiben nemhiszem hogy áttsülne mind a két oldala!!?
és a fokhagymat összenyomom és vizzel keverem ki vagy hogy?
hágy fokon lehet sütni?
ha zacsiba eltárolom, és jol lezárom, akkor 1-2 hét utan is jo lesz még?
bocsi de még nem csináltam, és szeretnék, mert nagyon finom, de drága. tescos nem izlik.
Szerintem olvasztott margarinba nyomod a fokhagymákat, jól összekevered, tollal vagy ecsettel lekened a szeletkék min2 oldalát, és vagy teflon serpenyőben megpirítod őket, vagy kenyérpirítóban(bár onnan lehet, hogy nehezebben jönnének ki!)Ha már forró a serpenyő, szerintem pár perc alatt kész forgításostul egy-egy adag...:)
(csak tipp:)
én is ugy eszem a piritost, de ennek nem olyan ize van. ugyhogy inkább előtte megkenem, csakhát a puha kiflit nem lehet bedörzsölni rendesen azért kérdeztem. de jöv hétvégén mindenképp kiprobálom, köszömöm szépen.
ha van még ötlet akkor jöhet.
Ha megpirult és megkeményedett, akkor be lehet dörzsölni, tény, hogy nem olyan lesz, mint a bolti, mert a kapható kiflik nem is olyan sűrűségűek mint azok, de egy próbát megér..
De lehet, hogy a margarinos-fokhagymás előkenés is beválik..
én kenyér vagy zsömlekockát szoktam rágcsának pirítani. amikor összevagdaltam kockára beleforgattam fokhagymasóba, vagy granulált fokhagymába. egy tepsibe kevék olajat öntöttem, bele a kockázott fokhagymás cucc, jól összekeverve az olajjal is. jó forró sütőbe tettem,
egyszer kétszer falapáttal megkevertem.
amikor más szép piros lett, és éreztem , hogy zörgős, akkor kész volt.
Isteni finom, olcsó ropi:)) szerintem kiflikarikából is jó lenne.
Igazi téli csemege, édes sült tök , sós fokhagymás rágcsálnivalóval.
köszi szépen. azért kifliből gondoltam mert az könnyebb olyan vékony szeletekre vágni.
egyébként olajbol mennyi kell a tepsibe? mindenhol legyen, vagy csak épp pár csepp??
modjuk a deci olajhoz én az egész tepsit megtöltöm sütnivalóval.
ha kevés kiflit sütsz, akkor kevesebb legyen az olaj is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!