Fokhagymás BAKE ROOLS házilag?
azok a kis kiflidarabok érdekelnének, hogy házilag is lehet e olyan finom mint a bolti.
gondolom kifliket kell lekarikázni, és megsütni. na de tepsiben nemhiszem hogy áttsülne mind a két oldala!!?
és a fokhagymat összenyomom és vizzel keverem ki vagy hogy?
hágy fokon lehet sütni?
ha zacsiba eltárolom, és jol lezárom, akkor 1-2 hét utan is jo lesz még?
bocsi de még nem csináltam, és szeretnék, mert nagyon finom, de drága. tescos nem izlik.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Szerintem olvasztott margarinba nyomod a fokhagymákat, jól összekevered, tollal vagy ecsettel lekened a szeletkék min2 oldalát, és vagy teflon serpenyőben megpirítod őket, vagy kenyérpirítóban(bár onnan lehet, hogy nehezebben jönnének ki!)Ha már forró a serpenyő, szerintem pár perc alatt kész forgításostul egy-egy adag...:)
(csak tipp:)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
én is ugy eszem a piritost, de ennek nem olyan ize van. ugyhogy inkább előtte megkenem, csakhát a puha kiflit nem lehet bedörzsölni rendesen azért kérdeztem. de jöv hétvégén mindenképp kiprobálom, köszömöm szépen.
ha van még ötlet akkor jöhet.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha megpirult és megkeményedett, akkor be lehet dörzsölni, tény, hogy nem olyan lesz, mint a bolti, mert a kapható kiflik nem is olyan sűrűségűek mint azok, de egy próbát megér..
De lehet, hogy a margarinos-fokhagymás előkenés is beválik..
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
én kenyér vagy zsömlekockát szoktam rágcsának pirítani. amikor összevagdaltam kockára beleforgattam fokhagymasóba, vagy granulált fokhagymába. egy tepsibe kevék olajat öntöttem, bele a kockázott fokhagymás cucc, jól összekeverve az olajjal is. jó forró sütőbe tettem,
egyszer kétszer falapáttal megkevertem.
amikor más szép piros lett, és éreztem , hogy zörgős, akkor kész volt.
Isteni finom, olcsó ropi:)) szerintem kiflikarikából is jó lenne.
Igazi téli csemege, édes sült tök , sós fokhagymás rágcsálnivalóval.
köszi szépen. azért kifliből gondoltam mert az könnyebb olyan vékony szeletekre vágni.
egyébként olajbol mennyi kell a tepsibe? mindenhol legyen, vagy csak épp pár csepp??
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
modjuk a deci olajhoz én az egész tepsit megtöltöm sütnivalóval.
ha kevés kiflit sütsz, akkor kevesebb legyen az olaj is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!