Hogyan készítitek a rizibizit otthon?
Figyelt kérdés
2009. aug. 7. 12:46
1/5 anonim válasza:
Kevés olajon megpirítom a rizst, felöntöm vízzel, majd fűszerezem (só, bors, esetleg vegeta + ki mit szeret). A borsót külön kifőzöm, és a kész rizzsel összekavarom.
2/5 anonim válasza:
Szerintem ha megszórod reszelt (esetleg füstölt) sajttal még finomabb lesz :)
3/5 anonim válasza:
Kevés olajon megpirítom a rizst (kifőzve semmi íze sincs), majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Teszek bele ételízesítőt és kevés majorannát, majd ha felfort, lehalkítom alatta a gázt, fedőt teszek rá és így főzöm addig amíg víz nem lesz már alatta. Ekkor megkóstolom és ha még roppan is egy picit leveszem a gázról és egy vizes törlővel letakarom. A párában úgyis tovább puhul. A zöldborsót kevés vajon szoktam megpárolni, mert ha kifőzöm, akkor a vitaminoknak is annyi! A végén öszzekeverem és kész is! A család így szereti!
4/5 anonim válasza:
Lehet bele tenni kukoricát, gombát, megszórni friss petrezselyem zölddel a végén, hogy ne mindig ugyanolyan legyen.
5/5 anonim válasza:
Kevés olajon megpirítasz 1 bögre rizst,felöntöd 2 bögre vízzel ha kezd sűrűsödni belerakjuk a konzerv borsót/kukoricát/ízesítjük sóval borssal esetleg vegetával szárított petrezselyem levéllel.Lefedjük és előmelegített sütőbe tesszük 5 percig. A sütőt elzárjuk és1/2 órát hagyjuk dagadni.Finom puha és mégis pergős rizst kapunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!