Hogyan süritsem be a hig baracklekvárt zselatin nélkül?
Figyelt kérdés
2012. máj. 28. 12:17
11/12 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A válaszokból és vitákból úgy látom, hogy egy kis zavar van a fogalmakkal. Csak hogy tisztázzuk:
"Ha a gyümölcsöket áttört vagy ledarált állapotban, cukor hozzáadásával főzzük, gyümölcsízt vagy lekvárt kapunk." - Horváth Ilona. Szakácskönyv, 1973. 448. oldal
"A dzsem abban különbözik a rendes lekvártól, hogy alapanyaga kocsonyás és benne a gyümölcs darabos." - Szintén Horváth Ilona, 451. oldal
12/12 mustafa33 ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A lekvárba nem való zselatin és egyéb kocsonyásító. Cukor és sos sok főzés. Álandó kavarásal. Vigyázz köpdös. Ha széles lapos edényben főzöd kb. 5 cm vastagon, nem köpdös olyan nagyon és nem kell annyit keverni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!