Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan süritsem be a hig...

Hogyan süritsem be a hig baracklekvárt zselatin nélkül?

Figyelt kérdés

2012. máj. 28. 12:17
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

A válaszokból és vitákból úgy látom, hogy egy kis zavar van a fogalmakkal. Csak hogy tisztázzuk:

"Ha a gyümölcsöket áttört vagy ledarált állapotban, cukor hozzáadásával főzzük, gyümölcsízt vagy lekvárt kapunk." - Horváth Ilona. Szakácskönyv, 1973. 448. oldal

"A dzsem abban különbözik a rendes lekvártól, hogy alapanyaga kocsonyás és benne a gyümölcs darabos." - Szintén Horváth Ilona, 451. oldal

2012. máj. 29. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 mustafa33 ***** válasza:
77%
A lekvárba nem való zselatin és egyéb kocsonyásító. Cukor és sos sok főzés. Álandó kavarásal. Vigyázz köpdös. Ha széles lapos edényben főzöd kb. 5 cm vastagon, nem köpdös olyan nagyon és nem kell annyit keverni.
2012. máj. 30. 01:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!