Mgilyen a jó rántás?
Lehet száraz akár, vagy készülhet zsiradékon (olajon is). én kb. 3-4 főre elegendő adagot szoktam főzni.
Olajat melegítesz, annyit rakj bele kezdetben, hogy kicsit túl érje az edény alját majd 6 dkg liszt (1 púpos evőkanál kb 2 dkg-nak felel meg.)Ha kevés az olaj, akkor én után töltöm, ettől még sosem lett csomós a rántás. Könnyen keverhetőre, de azért ne ússzon az olajban. Lassú tűzön kell csinálni, mert hamar odakap. Ha kell bele fokhagyma , akkor apróra vágva vagy préselve belerakod, sózhatod, piros paprikázhatod (én ez idő alatt leveszem a tűzről), majd a meleg rántást annyi HIDEG vízzel felöntöd amennyit felvesz a liszt. A rántást még a forrásban lévő étel fölé rakom és amikor érezhető, hogy sűrűsödik beleöntöm. És kész is :) Ne feledd: meleg rántás - HIDEG víz , hideg rántás - MELEG víz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!