Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan készül a lisztes rántás?

Hogyan készül a lisztes rántás?

Figyelt kérdés
Kérlek, hogy lépésről lépésre írjátok meg, mert nagyon kezdő vagyok. köszi!
2011. jún. 16. 14:49
 1/4 anonim ***** válasza:
Mihez akarod? 2-3 kanál olaj és 1 kanál liszt kicsit barnára pirítod, de ne gyors lángon, mert megég.
2011. jún. 16. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
bocs evőkanál
2011. jún. 16. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Főzelékhez. Ahhoz is ez kell vagy habarás? Én ezt a kettőt keverem...
2011. jún. 16. 15:02
 4/4 anonim ***** válasza:

Az előző válaszoló által írt, az jó a leveshez, ha főzelékhez akarod, akkor ugyanannyi olajhoz egy kicsit több lisztet tegyél, és valamivel világosabbra süsd a rántást. Leveshez a szép ropogósra sült zsemle színű legyen a rántás, főzelékhez világosabb!


Én előre elkészítem a húsvágó deszkát, mellé teszem a HIDEG vizet, és ha ott öntöd rá a vizet, közben a másik kezeddel gyorsan kavarod a rántást, nem fog csomós lenni, ráadásul a deszkán a kislábas nem mozdul el.


Habarni általában a gyümölcsleveseket, ill. zöldbab, zöldborsó leveseket szoktuk = vízbe, vagy tejfölbe kavarjuk el símára a lisztet, és főzés közben kis láng fölött csorgatjuk a levesbe. Itt is kavargatni kell, különben csomós lesz.

Más egyéb leveseket általában rántással sűrítjük.

2011. jún. 16. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!