Hogy készül a jó tyúkhúsleves?
az egész vagy darabolt tyúkot felteszed hidegvízben főni. amikor a habja kezd feljönni, azt leszedegeted. utána jó sok zöldséget teszel mellé (sárga és fehérrépa, egy darab zeller,egy fej hagyma héjastól)zellerzöldje is mehet bele. pár szem egész bors,pár szem kömény, egy-két gerezd fokhagyma.
a fűszerezés eltérő is lehet háztartásonként,ez csak az én
levesem receptje.
finoman sózom, és egy-két mokkacukrot is teszek bele.
nagyon sokáig, 3-4 óra, lassan gyöngyözve fedő nélkül főzöm.
a végén a sózást ellenőrzöm, az elfőtt víz miatt.
a húsokat kiemelem, a zöldségeket leszűröm.aranysárga, testes, ízletes leves szokott lenni a tyúkból.
tésztát külön főzök hozzá, és a húst, zöldséget is kölön tálalom.
Az elsö válaszához még annyi, hogy TYÚKBÓL!!
Csirkéböl nem igazán lehet jó levest fözni, esetleg háztájiból.
De bolti csirke nem alkalmas rá, de ha más nincs, akkor feltétlen aprólék, nyak, "ennivaló részként" szárny, comb, a melle viszont semmiképpen sem való bele.
11:41-essel tökéletesen egyetértek, annyival készítem másként (csak vagy 5-6 éve), hogy nem habozom le, hagyom a habot belefőni. Addig míg nem fő bele nem szabad megkeverni.
Tálaláskor leszűröm, nem lesz zavaros.
a habozással én is "habozom" még mindig...:))) sokat olvastam, hogy értékes fehérje, de még mindig a tanult, rögzült szokásaim rabja vagyok:)
egy szem paprikát, paradicsomot szezonban én is teszek bele,de nem mertem leírni, hátha megütközik rajta valaki.
és én is kiveszem a paradicsomot mielőtt szétmállana.
a többi cucc fönnakad a finomszűrőn.
üdv-második-
Én is nehezen térek el a klasszikustól, de a logikusan hangzó dolgokkal lehet kivételt tenni.
Mottó:"Tanulni a legbutábbtól is lehet."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!