Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy készül a jó tyúkhúsleves?

Hogy készül a jó tyúkhúsleves?

Figyelt kérdés
Tippeket kérek! :)
2011. aug. 4. 11:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Rengeteg zöldség, plusz lasssú főzés.(Én van, hogy hat órán keresztül főzöm takarékon, isteni lesz)
2011. aug. 4. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

az egész vagy darabolt tyúkot felteszed hidegvízben főni. amikor a habja kezd feljönni, azt leszedegeted. utána jó sok zöldséget teszel mellé (sárga és fehérrépa, egy darab zeller,egy fej hagyma héjastól)zellerzöldje is mehet bele. pár szem egész bors,pár szem kömény, egy-két gerezd fokhagyma.

a fűszerezés eltérő is lehet háztartásonként,ez csak az én

levesem receptje.

finoman sózom, és egy-két mokkacukrot is teszek bele.

nagyon sokáig, 3-4 óra, lassan gyöngyözve fedő nélkül főzöm.

a végén a sózást ellenőrzöm, az elfőtt víz miatt.

a húsokat kiemelem, a zöldségeket leszűröm.aranysárga, testes, ízletes leves szokott lenni a tyúkból.

tésztát külön főzök hozzá, és a húst, zöldséget is kölön tálalom.

2011. aug. 4. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:

Az elsö válaszához még annyi, hogy TYÚKBÓL!!

Csirkéböl nem igazán lehet jó levest fözni, esetleg háztájiból.

De bolti csirke nem alkalmas rá, de ha más nincs, akkor feltétlen aprólék, nyak, "ennivaló részként" szárny, comb, a melle viszont semmiképpen sem való bele.

2011. aug. 4. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
Első vagyok, gondoltam, természetes, hogy a tyúkhúslevesbe tyúkot is raknak, ezért nem írtam oda...Egyébként én szoktam csirkemellcsontot, szárnyat, pulykanyakat is belefőzni, még nem volt rá panasz..
2011. aug. 4. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 doboszoli ***** válasza:

11:41-essel tökéletesen egyetértek, annyival készítem másként (csak vagy 5-6 éve), hogy nem habozom le, hagyom a habot belefőni. Addig míg nem fő bele nem szabad megkeverni.

Tálaláskor leszűröm, nem lesz zavaros.

2011. aug. 4. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :) Meghívhattok ám egy kis kóstolóra is! :)
2011. aug. 4. 14:14
 7/15 anonim ***** válasza:
Annyival egészíteném ki a másodikat, hogy egy egész paprikát és paradicsomot is teszek bele, a paradicsomot kiveszem mielőtt szétfő, a paprika nem fog. Igazi mamaleves lesz így. :)
2011. aug. 4. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

a habozással én is "habozom" még mindig...:))) sokat olvastam, hogy értékes fehérje, de még mindig a tanult, rögzült szokásaim rabja vagyok:)

egy szem paprikát, paradicsomot szezonban én is teszek bele,de nem mertem leírni, hátha megütközik rajta valaki.

és én is kiveszem a paradicsomot mielőtt szétmállana.

a többi cucc fönnakad a finomszűrőn.

üdv-második-

2011. aug. 4. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
kérdezőnek: ma már valakit meghívtam ebédre, jöhetsz Te is:))
2011. aug. 4. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 doboszoli ***** válasza:

Én is nehezen térek el a klasszikustól, de a logikusan hangzó dolgokkal lehet kivételt tenni.

Mottó:"Tanulni a legbutábbtól is lehet."

2011. aug. 4. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!