Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan készűl a kefir?

Hogyan készűl a kefir?

Figyelt kérdés
2011. júl. 13. 07:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
42%

Homogénezett tej alvasztásával (homogenizálás, nagy nyomáson a zsír egyneműsítése )és kefírgomba kultúra hozzáadásával készül, üzemi szinten.

otthon, aludttejhez adunk egy korábban vásárolt kefírből egy kanálnyit és máris beoltottuk kefírkultúrával a tejünket.

ugyanígy járunk el joghurt esetében is, ami azonban nem gomba, hanem bacteriumkultúra.

2011. júl. 13. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
69%
En nem igy tudom,lehet tevedek es nem is probaltam igy.A joghurtot igen lehet igy kesziteni,de a kefir nem hiszem hogy sikerülni fog,(nem probaltam).A barataim,külön vesznek kefirgombat,felforraljak a tejet,majd ha nem forro,beleteszik a gombat,egy idö utan kefir lessz.A gombakat kiszedik gondolom hideg tejbe es ,es ujra lehet csinalni,ez szaporodik.A neten biztos talasz jobb tanacsot,v hol vegyel gombat,hatha jelentkezik meg valaki aki ebbe jartas.
2011. júl. 13. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
42%
Ez ennék jóval bonyolultabb. Nem csak kefirgombát tesznek bele, hanem baktériumokat, és egyéb élesztőket is. Az igazi kefirt két képcsőben, két különböző hőfokon erjesztik, mert a bacik más hőmérsékletet szeretnek mint a gombák. Tovább nem részletezem, mert hosszú.
2011. júl. 13. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
27%
A kakukázusi kefír készül élesztőgombával, a hétköznapi kefír szintén tejsav baktérium kultúra beoltással.
2011. júl. 13. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy bonyolultabb,de amint irtam a barati köröm,csak gombaval kesziti es sikeresen.
2011. júl. 13. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Anyám kapott ilyen gombát egy dunsztosüveg. Ráönti a tejet és megfelelő hőmérsékleten tartja,akkor elkészül a kefír,amit leönthet róla.

A gomba jól szaporodik, ezért nem érdemes többet beszerezni belőle.

2011. júl. 13. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
0%
De sok itt a szakember....:)))
2011. júl. 13. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
42%

"barati köröm,csak gombaval kesziti es sikeresen."


Azt nem nevezném kefirnek.



"étköznapi kefír szintén tejsav baktérium kultúra beoltással."

A "hétköznapi"-ban se csak tejsav baktérium van. A szocializmus alatt Magyarországon technológusok egyszerűsítették az eljárást, így sima kefir különbözik a "kaukázusi kefirtől"



"De sok itt a szakember"


Részemről élelmiszermérnök vagyok, tejipari mulattal (Danone)

2011. júl. 13. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
Egyetértek Veled, üdv a konkurrenciától:))
2011. júl. 13. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:

Aki tud nemetül ide is beleolvashat.

[link]

[link]

2011. júl. 13. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!