Melyik "laposhús" ból készül a legfinomabb rántott hús?
Jó rántott húst csak sertéskarajból,csirkecombból lehet készíteni,vagy borjúból.
A pulykamell,sertés comb is megfelel,de nem az igazi. A csirkemell viszont ehetetlenül száraz lesz rántva.
Ki mit szeret, az neki a legfinomabb:)) a férjem pl tarjából szereti, a lányom karajból, jómagamnak mindegy, mert nagyon szeretem a rántotthúst bármilyen húsból.
de pl egy filézett csirkecomb különösen ízlik.
Sokan lehurrogtak már, pedig amit most írok, nekem eddig bevált. Próbáljátok ki!
Bő forró zsírba rakd a panírozott húst, majd vedd le takarékra, egy korty (és nem több) vizet önts rá és abban a percben borítsd be. A képződött gőzben átpuhul a husi. Amikor már azt hallod, hogy nem sistereg, csak sül, vedd le a födőt, akár egy picit fenntebb veheted a lángot is. Fordítsd meg a husit, ha úgy érzed, hogy még nem kellően puha (mert esetleg vastagabb és nem papírvékony a husi), akkor ismét egy fél korty víz, ismét beborít. Ekkor már biztos, hogy kellően átpuhult, utána csak addig kell sütni, míg a panír szép rózsaszín lesz.
Hosszú évek óta így csinálom, vendéglátós szakácstól tanultam ezt a módszert, nekem bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!