A rakott krumplim alja mindig "vizes" lesz, mit csinalok rosszul?
Figyelt kérdés
Mar parszor nekifutottam, de sajnos a vegeredmeny mindig ugyanaz: az aljan osszegyulok valami folyadek, es elaztatja az egeszet. Mit rontok el? Remelem valaki tud segiteni, elore is koszi a valaszokat! :)2020. dec. 24. 19:00
1/32 anonim válasza:
Előbb le kellene írnod, hogy hogy csinálod. Akkor tudjuk kideríteni, hogy hol a bibi.
2/32 anonim válasza:
Annyit még azért leírnék, hogy ugye nem fóliázod le?
Mert akkor a gőz simán lecsapódhat és mivel ebben minden főtt, nem kell fólia, csak közepes lángon összesütni, a tetején finom kéreggel.
3/32 anonim válasza:
Sütni való burgonyát vegyèl hozzá!
4/32 anonim válasza:
Amiktől még vizes lehet, bár sosem csináltam így:
- Tejföl helyett joghurt, vagy kefir, vagy valami növényi tejszín
- vajdarabkák helyett habosított light margarin
...más ötletem nincs.
5/32 anonim válasza:
Rossz tejfölt használsz vagy valami heylettesítö cuccot
6/32 anonim válasza:
A tejfölt te mikor rakod rá? Mi úgy csináljuk, hogy közvetlen a tányérba kimertre (vagy mellé, ki hogy szereti) rakjuk rá, így nem lesz vizes egyáltalán.
8/32 anonim válasza:
Anyósom sütőben készítette a rakott krumplit, a tepsi aljára zsemlemorzsát szórt, az felszívta a nedvességet/tejfölt/kisült kolbászzsírt.
Már én is így csinálom, nagyon finom.
9/32 A kérdező kommentje:
Koszi a sok valaszt, ki fogom probalni a zsemlemorzsas es a tejfol nelkuli verziot is! Ez utobbinal siman csak osszesutitek a krumplit a tojasokkal? (hust nem szoktam bele rakni, sporolos idoket elek :D)
2020. dec. 24. 22:50
10/32 A kérdező kommentje:
Amugy meg az jutott eszembe, lehet az a gond, hogy a krumplit nem hagyom kihulni, mielott felszeletelem es belerakom? Lehet azon marad viz, es az gyulik ossze alul.. vagy a fene tudja. Egyebkent ugy csinalom, mint ahogy a legtobb recept irja, nem valtoztatok semmit, es nem is foliazom le.
2020. dec. 24. 22:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!