Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A rakott krumplim alja mindig...

A rakott krumplim alja mindig "vizes" lesz, mit csinalok rosszul?

Figyelt kérdés
Mar parszor nekifutottam, de sajnos a vegeredmeny mindig ugyanaz: az aljan osszegyulok valami folyadek, es elaztatja az egeszet. Mit rontok el? Remelem valaki tud segiteni, elore is koszi a valaszokat! :)
2020. dec. 24. 19:00
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
80%
Előbb le kellene írnod, hogy hogy csinálod. Akkor tudjuk kideríteni, hogy hol a bibi.
2020. dec. 24. 19:02
 2/32 anonim ***** válasza:
86%

Annyit még azért leírnék, hogy ugye nem fóliázod le?

Mert akkor a gőz simán lecsapódhat és mivel ebben minden főtt, nem kell fólia, csak közepes lángon összesütni, a tetején finom kéreggel.

2020. dec. 24. 19:05
 3/32 anonim ***** válasza:
76%
Sütni való burgonyát vegyèl hozzá!
2020. dec. 24. 19:08
 4/32 anonim ***** válasza:
75%

Amiktől még vizes lehet, bár sosem csináltam így:

- Tejföl helyett joghurt, vagy kefir, vagy valami növényi tejszín

- vajdarabkák helyett habosított light margarin

...más ötletem nincs.

2020. dec. 24. 19:15
 5/32 anonim ***** válasza:
82%
Rossz tejfölt használsz vagy valami heylettesítö cuccot
2020. dec. 24. 20:31
 6/32 anonim ***** válasza:
23%
A tejfölt te mikor rakod rá? Mi úgy csináljuk, hogy közvetlen a tányérba kimertre (vagy mellé, ki hogy szereti) rakjuk rá, így nem lesz vizes egyáltalán.
2020. dec. 24. 21:09
 7/32 anonim ***** válasza:
59%
nekem is a tejföl a gyanús
2020. dec. 24. 21:18
 8/32 anonim ***** válasza:
90%

Anyósom sütőben készítette a rakott krumplit, a tepsi aljára zsemlemorzsát szórt, az felszívta a nedvességet/tejfölt/kisült kolbászzsírt.

Már én is így csinálom, nagyon finom.

2020. dec. 24. 21:35
 9/32 A kérdező kommentje:
Koszi a sok valaszt, ki fogom probalni a zsemlemorzsas es a tejfol nelkuli verziot is! Ez utobbinal siman csak osszesutitek a krumplit a tojasokkal? (hust nem szoktam bele rakni, sporolos idoket elek :D)
2020. dec. 24. 22:50
 10/32 A kérdező kommentje:
Amugy meg az jutott eszembe, lehet az a gond, hogy a krumplit nem hagyom kihulni, mielott felszeletelem es belerakom? Lehet azon marad viz, es az gyulik ossze alul.. vagy a fene tudja. Egyebkent ugy csinalom, mint ahogy a legtobb recept irja, nem valtoztatok semmit, es nem is foliazom le.
2020. dec. 24. 22:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!