Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért nem sikerül a lepcsánkám...

Miért nem sikerül a lepcsánkám? Mit rontok el?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem, de nem szoktam csinálni, mert nem sikerül jól. Most rászántam magam, és ugyanolyan, mint régen.

A széle már szinte megégett, a közepe még szinte nyers.

Végül a közepe jó lesz, de széle meg olyan kemény, hogy ehetetlen.

Így az egész élvezhetetlen, mert nagy részét meg sem bírom rágni.

Nagy ritkán rendelek, az nem ilyen.

Meg gyerekkoromból emlékszem a nagymamáméra, az egységesen puha volt, talán kicsit ropogós.

Nagyobb lángon kezdtem (gáztűzhely), de aztán levettem legkisebbre, hátha az a baj. De nem. Így lassabban sült meg, de ugyanolyan lett.

Nagylyukú reszelőt használok, de gondolom ez mellékes.

Az olaj nem sok, nem kevés.

Mit kéne máshogy csinálni?

2020. ápr. 19. 13:56
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

A lapcsánka általában tenyérnyi darabok, mert azok kezelhetőek.

Persze egyénileg lehet kisebb és nagyobb is, (de nem egy evőkanálnyi tésztából!)

AZ, hogy a nagyidé beterítette a serpenyőt, ez nem az etalon.

A lapcsánka nem serpenyőnyi,... de ahhoz képest valóban kicsi a tiéd.:)

2020. ápr. 19. 18:31
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Senki válasza nem jó, mégis te vagy az, akinek nem sikerül...
2020. ápr. 19. 21:57
 13/13 anonim ***** válasza:
86%
Én kérdeztem az arányokat, de sajna azóta nem olvastam, hogy le is írtad. A lényeg, amit a többiek is írnak. Eleve ha puhát szeretnél, akkor le lapítsd ki kistányér méretűre az evőkanálnyi mennyiséget. A liszt is kevés ennyi krumplihoz, és a helyedben tennék bele még egy tojást. Kísérletezni kell, mire belejössz. A tiéd túl vékony, azért ropog és ég a széle. Tényleg kb. női tenyér nagyságú a "normál egy evőkanálnyi" egy sütésre. A serpenyőbe ebből kettő is belefér, néha három. Arra is rájöttem anno, hogy mint a palacsintasütésnél, a lapcsánkához is ajánlatos mindig egy serpenyőt használni, amiben semmi mást nem sütsz. Utána, amikor eltalálod az arányokat, akkor már nem sül le, de addig ezt jó módszer, mert volt, hogy nem volt jó a tészta és alig tudtam megfordítani.
2020. ápr. 20. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!