Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért nem sikerül a lepcsánkám...

Miért nem sikerül a lepcsánkám? Mit rontok el?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem, de nem szoktam csinálni, mert nem sikerül jól. Most rászántam magam, és ugyanolyan, mint régen.

A széle már szinte megégett, a közepe még szinte nyers.

Végül a közepe jó lesz, de széle meg olyan kemény, hogy ehetetlen.

Így az egész élvezhetetlen, mert nagy részét meg sem bírom rágni.

Nagy ritkán rendelek, az nem ilyen.

Meg gyerekkoromból emlékszem a nagymamáméra, az egységesen puha volt, talán kicsit ropogós.


Nagyobb lángon kezdtem (gáztűzhely), de aztán levettem legkisebbre, hátha az a baj. De nem. Így lassabban sült meg, de ugyanolyan lett.

Nagylyukú reszelőt használok, de gondolom ez mellékes.

Az olaj nem sok, nem kevés.


Mit kéne máshogy csinálni?



2020. ápr. 19. 13:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Legyen vékony, közepes lángon, tegyél rá fedőt.
2020. ápr. 19. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Ki szoktad nyomkodni a fölösleges nedvességet a krumpliból lereszelés után?


Ha így csinálod, akkor ropogósabb lesz.

2020. ápr. 19. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Leírnád kb. az arányokat, ahogy csinálod? Mennyi krumpli, mennyi liszt, hány tojás? Miben sütöd? Milyen vastagra és mekkorára adagolod, amikor beleteszed a serpenyőbe? Nagyon nem mindegy. Valahol itt lehet a gond.
2020. ápr. 19. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:

Már így is túl ropogós, nagyon nem szeretném, ha még ropogósabb lenne. Puha legyen.


Több recepre rákattintottam, egy írta, hogy hagyjam állni a krumplit, és nyomkodjam ki. A többi nem írta, így nem nyomkodtam ki, de nem is volt rá szükség, nem eresztett levet.


Most 50-60 dkg volt a krumpli, egyik recept 10 deka lisztet írt, a másik 20-at. Valahol a kettő között tettem bele, de inkább a 10-hez közelebb.

1 tojás, só, bors, ennyi.

Olajban sütöm, teflon serpenyőben.

Nem csinálok nagyot, mert így is alig tudom megfordítani, hogy egyben maradjon. 1 púpos evőkanállal teszek a serpenyőbe, azt nyomom szét a kanállal. Kb egy kistányér méretű lesz így.

2020. ápr. 19. 14:45
 5/13 anonim ***** válasza:
87%
1 evőkanál nem lehet kistányér méretű, csak ha folyik a tésztád. A masszának sürű galuska állagúnak kell lennie.
2020. ápr. 19. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 A kérdező kommentje:

Folyósnak semmiképp sem mondanám, de nyilván kelt tészta keménységűnek sem. A kettő között. HA beleteszem az olajba a kanállal, magától nem folyik szét, de kanállal könnyedén szétnyomkodható.

Egy kisebb fajta kistányér méretű lesz, kb 12-13 centi átmérőjű. Mondom, jó púpos a kanál, nem egy kanál levest kell elképzelni.

2020. ápr. 19. 15:02
 7/13 anonim ***** válasza:
74%

Hát nálam egy púpos evőkanálból olyan 7-8 cm átmérőjű lepénykék lesznek, ellapogatva.

Én mondjuk eleve ilyen kis macokot szoktam sütni. :) A Mátrában így hívják. :)

2020. ápr. 19. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
82%

Kevés a liszt, túl vékony a tészta. (Kistányér nagyságú és az neked nem nagy????:)

Vastagabb tészta, fedő, kis láng, türelemmel vár, míg belül nem lesz nyers.

Megfordít, nagyobb láng, fedő nem kell, hadd legyen kis színe is.

2020. ápr. 19. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Kisebb adagot tegyél a serpenyőbe. Jó sűrű palcsintatészta állagú legyen a tészta, így tuti nem tudsz kistányér méretűt kikanalazni.

Vagy ha mimdenképp ilyen nagyot szeretnél, vedd lejjebb a lángot, és fedő alatt várd meg, míg megsül

2020. ápr. 19. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 A kérdező kommentje:

(Kistányér nagyságú és az neked nem nagy????:)


Ebben nem tudom, mi a vicces.

Nagymamámé gyerekkoromban nagytányér méretű volt, rendes, teljes nagy serpenyő méretű.

Amit néha kajáldákból rendelek, az sem 7-8 centis.

Olyan lángos-méretű, ha így érthetőbb.


Ha fél kiló liszthez írt 10 dkg lisztet, és én még többet is tettem bele, akkor hogy kevés a liszt?


Na mindegy, mindenki mást mond, nem lettem okosabb.

Bár valami ilyesmire számítottam, bevallom.

Sebaj, ez nem egy húsleves, amit havonta többször megcsinál az ember.

2020. ápr. 19. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!