Miért nem sikerül a tejhabosítás az eszpresszó gépemmel?
Végignéztem több barista videót erről.
15 bar nyomású gépem van, ami gőzt is elő tud állítani.
A használt tej 2,8%-os, többnyire laktózmentes.
Van, amikor elég szép mennyiségben keletkezik sűrű hab, de újabban csak felforr a tej, s hab szinte semmi.
Ugyanúgy teszek mindent, mint a leírásokban, videókban.
A fém kiöntőedénybe töltöm a tejet (kb. egy dupla feketének megfelelő mennyiséget).
Amikor kész a gőz, a tejet közvetlenül a cső alá tartom, s ráfújok. Majd feljebb viszem, hogy kb. egy centire érjen a tejbe a cső.
Lassú körkörös mozdulatokat teszek, s csakhamar emelkedni is kellene a tejnek, nekem meg ennek megfelelően lejjebb engedni az edényt.
Korábban a térfogata duplája lett, úgy hogy kb. 1/3 sűrű hab. Mostanában semmi, csak egy idő után el kezd forrni.
Próbáltam azt is, hogy kevésbé nyitom ki a szelepet, s azt is, hogy teljesen kinyitom.
Hogy nem csak éppen belelógatom a csövet, hanem az aljáig engedem.
Amikor összerétegezem a kávéval, kb. 1 mm csak a hab.
Hol lehet a hiba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!