Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért nem sikerül a tejhabosít...

Miért nem sikerül a tejhabosítás az eszpresszó gépemmel?

Figyelt kérdés

Végignéztem több barista videót erről.

15 bar nyomású gépem van, ami gőzt is elő tud állítani.

A használt tej 2,8%-os, többnyire laktózmentes.

Van, amikor elég szép mennyiségben keletkezik sűrű hab, de újabban csak felforr a tej, s hab szinte semmi.


Ugyanúgy teszek mindent, mint a leírásokban, videókban.

A fém kiöntőedénybe töltöm a tejet (kb. egy dupla feketének megfelelő mennyiséget).

Amikor kész a gőz, a tejet közvetlenül a cső alá tartom, s ráfújok. Majd feljebb viszem, hogy kb. egy centire érjen a tejbe a cső.

Lassú körkörös mozdulatokat teszek, s csakhamar emelkedni is kellene a tejnek, nekem meg ennek megfelelően lejjebb engedni az edényt.

Korábban a térfogata duplája lett, úgy hogy kb. 1/3 sűrű hab. Mostanában semmi, csak egy idő után el kezd forrni.

Próbáltam azt is, hogy kevésbé nyitom ki a szelepet, s azt is, hogy teljesen kinyitom.

Hogy nem csak éppen belelógatom a csövet, hanem az aljáig engedem.

Amikor összerétegezem a kávéval, kb. 1 mm csak a hab.


Hol lehet a hiba?


2018. jún. 18. 00:21
 1/1 anonim válasza:
Eddig sikerült a 2,8%-os tejjel? Lehet, hogy nem megfelelő a zsírtartalma a tejnek nem?
2018. jún. 21. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!