Hogyan kell szarvasi kávéfőzővel tejet habosítani?
Azt tudom, hogy képes rá, de hogyan kell? Van rajta gőzkivezető cső meg gőzszabályozó is. Sajnos a használati utasítás nincs meg hozzá, mert már ezer éves. Segítene nekem valaki?
Nem merek egyedül nekivágni, hátha elszúrok valamit.
melyik típus, mert a googlen rá lehet keresni az utasításra
A gőzölés
Az otthoni kávégépek nagy részén található egy gőzkar, amivel tökéletes tejhabot készíthetnek. Nagyon fontos, használat előtt a karban megragadt vizet kiengedem, mivel nem szeretném a tejet feleslegesen felvizezni. Nagyjából a kancsó feléig töltök tejet, vagy addig a pontig, ahol szűkülni kezd a kancsó szája. Bekapcsolom a gőzt, majd a gőzkar fejét kb. 1 centire teszem a tejbe, a kancsót enyhén megdöntöm. A tej térfogata fokozatosan megnő, ezzel párhuzamosan nagyon lassan húzom lefelé a kancsót, hogy egyenletesen gőzölődjön-habosodjon a tej. Mikor érzem, hogy lassan annyira forró, hogy nem bírja a kezem, lenyomom a gőzkart a kancsó aljára, felhúzom, és kikapcsolom a gőzt - így teljesen összekeveredik a hab és a tej. A gőzkart letörlöm, kifújom belőle a beleragadt tejet.
A kancsót ezután kétszer-háromszor finoman leütögetem, majd forgatom benne a tejet, amíg szép, sűrű tejszínszerűen folyó habot kapok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!