Tényleg nem lehet 4 bar nyomáson jó kávét főzni?
Figyelt kérdés
5-20000ft között csak 3-4,5 bar nyomású eszpresszó gépek vannak. Egy átlagos kávéfogyasztó nagyon érzi a különbséget, ha nem 9-15 bar-on készül a kávé?2012. márc. 7. 00:15
1/3 doboszoli válasza:
Kipróbáltam.
A tóparti kocsmában, bérelt nagynyomású géphez kapott Segafredo szemes kávéból daráltam, és otthon lefőztem a háztartási főzőn.
"Tapintható" a különbség.
2/3 anonim válasza:
Ez valóban így van. A jó végeredményhez 15 bar szükségeltetik. Akkor lesz jó a kávé, és megfelelő crema (krém) a tetején. Sajnos ezt a "mezei" kávéfőzők nem tudják.
3/3 anonim válasza:
vegyél Dolce Gusto-sat mert az 15-baros és nagyon finom kávét csinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!