Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Vízforralóba lehet fözni rizset?

Vízforralóba lehet fözni rizset?

Figyelt kérdés
2012. febr. 27. 15:07
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Vízforralóban rizst ? Talán ,tasakosat.
2012. febr. 27. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
57%
A rizst lassú lángon elég sokáig kell főzni (még a tasakos is 10-15 perc). szerintem ez vízforralóban nem lehetséges, főleg olyanban nem, ami a víz felforralása után automatikusan kikapcsol.
2012. febr. 27. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha tasakos rizst veszel, akkor annyit tudsz trükközni a vízforralóval, hogy abban felforralod a vizet, beleöntöd a lábasba és így a már forró vízbe tudod tenni a tasakot, nem kell megvárni, míg a tűzhelyen felforr a víz. Én így szoktam csinálni, és így kb. 10 perc alatt kész van a rizs.
2012. febr. 27. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Hát nem az igazi, és még a végén tönkre is vágod vele. :D

Én megpirítom a rizst, aztán a vízforralóban forralt vízzel felöntöm, sózom, így gyorsabb.

Gyorsrizzsel még egyszerűbb. :D

De ha mondjuk nincs gázod, vagy ilyesmi, inkább mikróban próbálkozz szerintem. :D

2012. febr. 27. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Elvileg lehet, de utána hogy szeded ki, meg a vizforralót hogy mosogatod el? Szerintem a vizforralót a rizzsel EGYÜTT kidobhatod utána...
2012. febr. 28. 08:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
először a hagymát üvegesre sütöd, ezen megpirítod a rizst, felöntöd a rizs mennyiségének duplájávan (1 csésze rizshez 2 csésze víz) utána só, delikát, megvárod míg felfő, utána takaráéra venni és amikor már nincs alatta víz, kész a rizs. így a legfinomabb. de izesítéskor lehet bele tenni zöldségeket (borsó, kukorica)
2012. márc. 1. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 Pascal Tamás válasza:
A mai vízforralók automatikusan kikapcsolnak amikor felforr a víz. Szerintem fogj egy lábast s a vízforralóból ráöntöd a rizsára a vizet, s közben kezdj el újabb adag vizet forralni. Amikor kezd kihűlni a rizsán a víz leöntöd s a felforralt vizet ismételten a rizsára öntöd. Ezt ismételgeted addig, amíg meg nem fő a rizsa. Én is így szoktam csinálni. Ezzel spórolok is, mivel a felhasznált vízzel este lefekvés előtt megtudom mosni a lábam.
2014. jún. 3. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Van egy barátom - külföldön -, aki csak vízforralóban főz mindent, rizst is. Most nekem is kifogyott a gázom és én is abban főztem zöldborsót amúgy... érdekes kihívás, de végül is, miért is ne... Most a kölessel kéne még megpróbálkoznom ugyanígy... :)
2020. febr. 28. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!