Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készititek el az...

Hogyan készititek el az egyszerű rizset, mint köret és még finom ize is van?

Figyelt kérdés
Én általában sok sok mindent teszek bele, h valami ize is legyen..Gomba paprikást akarok és köretnek rizset, de valami jó ötlet, hogy mivel fűszerezzem, vagy mit adjak hozzá, hogy finom legyen?
2010. szept. 30. 06:16
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Fűszernek tárkony,de én inkább összefőzném a gombát a rizzsel,úgy jobb ízű. A rizs nem "veszi" be a paprikás szaftját. Igaz,gombához én nokedlit szoktam készíteni.
2010. szept. 30. 06:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne variáld túl a rizs főzését, a gombapörkölt domináljon, azt csináld nagyon finomra. A rizs egyébként nagyon egyszerü. 1 bögre rizst megpiritok kb 1 dcl olajon. Ha világos barna, megsózom, esetleg vágok bele l kis fej hagymát, majd felöntöm 2 bögre vizzel.Ilyenkor lehet tenni bele kukoricát, borsót, leveskockát só helyett, gombát, stb. Forrástól számitott 15 perc után lezárom, kicsit pihentetem még fedő alatt. Najd kinyitom, és villával felborzolom kicsit, kész.
2010. szept. 30. 06:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 A kérdező kommentje:

Nokedlit? Hu én még soha nem csináltam, annak ellenére, hogy mindig szivesen megenném. Meg kell nézzem, hogy hogyan is kell..és hogy hamar meg lesz-e:D

De köszi a választ.

2010. szept. 30. 06:40
 4/19 A kérdező kommentje:
Második neked is köszi! Lehet, hogy a te tanácsodat fogadom, meg, én még igy nem is készitettem rizst..Lehet, hogy megprobálom igy..De azért egyszer még a nokedli recit megnézem
2010. szept. 30. 06:42
 5/19 A kérdező kommentje:

Hát inkább összeütök egy gyors rizset, ahogyan a második irta..nem tudom, hogy mért nem vonz a nokedli készitése:))

De egyszer remélem, hogy ráveszem magam!!

Köszi mind2-nek!

2010. szept. 30. 06:47
 6/19 anonim ***** válasza:
78%

Gombapaprikáshoz nokedli, ha rizs:

pici olajban megpirítod a rizst, felöntöd másfélszeres vízzel, megsózod, lefeded, és megpárolod. Ha még picit ropogós, a lábost lefedve dunszt-ba teszed (paplan alá), és hagyod saját gőzében puhulni.

Hát ennyi.

Nem érdemes külön fűszerezni, mert az étel fűszerezésének kell dominálnia. :)

2010. szept. 30. 06:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
A rizst én is így szoktam készíteni, ahogyan a második válaszoló, de van,amikor rakok bele fokhagymát is, mert nagyon szeretem az ízét(vagy a végén fokhagymaport)
2010. szept. 30. 06:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
most nézem, a 2. is írta. Bocs, kihagytam a rizsből a hagymát.
2010. szept. 30. 06:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, hogy irtok!!!

Igen én is nagyon szeretema fokhagyma izét, de én a paprikást fogom vele megbolonditani:D

2010. szept. 30. 06:54
 10/19 A kérdező kommentje:

Aham, én is úgy fogom, ahogyan ajánljátok, pontosabban, mint a 2. :D

Biztos finom lesz.

2010. szept. 30. 06:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!