Egy jól bevált és finom mákos vagy diós bejgli receptet szeretnék. Leírnátok, hogy hogyan készítitek?
Nézd csak, ezt találtam, jó sokan dicsérik, hogy finom és nem is reped ki:-)
Én pedig Savaria bejglit szoktam sütni, ennek a következő a receptje:
40dkg liszt
20dkg vaj v margarin
3dkg élesztő(vagy 1 zacsi szárított)
6dkg porcukor
1tojás sárgája
1dl tejföl
pici só
Ezt 4 cipóba kell formázni, fél órát pihentetni
Töltelék:
diós:
20dkg dió
15dkg p.cukor
1.5 dl tej
2,5 dkg prézli
vaníliás cukor
citromhéj
mazsola
Ez 2 cipóba elegendő mennyiség
Mákos:
20dkg mák
15dkg p.cukor
1,5dl tej
diónyi zsír
Ezt fel kell kicsit főzni és tölthető is.
Szerintem jó kis recept, ez se reped ki. :-)
Én úgy szoktam csinálni, hogy a tetejét megkenem 1ik irányból(mondjuk hosszába)tojással, berakom egy fél órára a hűtőbe, utána pedig másik irányból kenem meg és úgy be a sütőbe.Ettől szép márványos lesz a teteje, mert hideg után melegtől "megrepedezik".
nem receptet írok (ezért ne szóljatok le), csak tésztához tippet :
Anyukámlinzertésztával szokta csinálni, és az egész család meg érte halva :D
12:05 ös vagyok:
* meg van érte halva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!