Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készititek el az...

Hogyan készititek el az egyszerű rizset, mint köret és még finom ize is van?

Figyelt kérdés
Én általában sok sok mindent teszek bele, h valami ize is legyen..Gomba paprikást akarok és köretnek rizset, de valami jó ötlet, hogy mivel fűszerezzem, vagy mit adjak hozzá, hogy finom legyen?
2010. szept. 30. 06:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Második vagyok. Nem fogod elhinni, most van bekeverve a nokedlim. Tegnap főztem pörköltet tyúkból. Most gyorsan kiszaggatom, majd megyek dolgozni Igy készitettem: 2 db tojást felütöttem, kis só, kb 1 dcl viz, jól kikeverem, és hozzáadok kb fél kg lisztet. Csap felett keverem, és szinte cseppekben adom hozzá a többi vizet, hogy leállhassak az adagolásával, mikor pont jó lágy a tészta, hogy szaggatni lehessen.vizes Nokedli szaggatóval beleszaggatom zubogó forró sós, olajos vizbe. Ha feljött a tészta a viz tetejére, szűrővel kiszedem, langyos vizzel gyorsan leöblitem, nem mosom, mert nem piszkos, csak a ragadósságát kell gyorsan leöbliteni, tálba olajra teszem, összerázom, hogy mindenütt érje a zsiradék, ne ragadjon. Kész. Jó étvágyat.
2010. szept. 30. 07:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
39%

azért a fogalmazással gondok vannak úgy látom...

ne haragudj meg érte

2010. szept. 30. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
Csak irigykedsz, a felső teljesen korrekt. Pont úgy van leírva, hogy egy kezdő megértse, és használni tudja a receptet.
2010. szept. 30. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:
a kérdezőnek szólt,mire is kéne irígykednem?
2010. szept. 30. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 A kérdező kommentje:

Jjajj jóóóól van, nem haragszom, csak éppen ne kezzétek a szokásos civakodásokat.

Mostmár megtudtam amit akartam, úgyhogy lehet már lesni a fogalmazásomat és a helyesirási hibáimat:D

Szép napot!

2010. szept. 30. 08:28
 16/19 anonim ***** válasza:
70%

A rizst jól pirítsd meg szinte világos barnára és 2x-es forró vízzel engedd fel!Sózd,és egy kis őrölt fehér borsot,és borsikafüvet(csombor) ajánlok fűszernek!Fedőt rá,és ha felforrt le is veheted a tűzről!Tálalásnál aprított petrezselyemzölddel hintsd meg!

Ezt a rizst kimondottan gombás ételekhez ajánlom!

Minden jót!

F/35

2010. szept. 30. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:
7.58-as és 8.14-es akkor most én kérek elnézést,mert azt hittem a nokedlis előtted irót kritizálod, mert nekem az különösen tetszett. A kérdező is aranyos, Őt sem kéne bántani. Béke van?
2010. szept. 30. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim ***** válasza:
56%

Jó a galuska recept és a készítése is,de...,ne keverjétek ki simára a nyers tésztát!

Béke!

2010. szept. 30. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:
A rizses kajákba nagyon jó a majoranna, és a zöldségzöld.
2010. okt. 1. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!