Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Sose sikerül a piskótám,...

Sose sikerül a piskótám, sütés után összeesik. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Cukrász a végzetségem, tavaly vizsgáztam, a suliba mindig teljesen jo volt a piskóta, de itthon amint kiveszem a sütőből, elkezd összeesni. Pedig új sütőt is vettunk, de úgy tűnik nem ez volt a baj. Valami tipp?
2019. febr. 25. 00:59
 1/10 anonim ***** válasza:
15%

Tobb fele piskotarecept van, fuggoen attol, hogy pl piskotatekercset akarsz vagy kockara akarod vagni, vagy tortat akarsz, vagy....melyiket hasznalod?

Nem vagyok cukrasz, de legalabb negy fele receptem van, fuggoen attol, hogy mit akarok kesziteni.

2019. febr. 25. 04:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Segítség lenne, ha leírnád, hogy hogyan csinálod pontosan, mi a sorrend, Én sem vagyok cukrász, de mindig tökéletes a piskótám.
2019. febr. 25. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
Tortához piskóta. Általaban ezt a ahány tojás annyi kanál liszt, és cukor. A tojasfehérjet felverem a cukorral, majd a lisztel felváltva hozzákeverem a sárgájához. És ennyi. Volt hogy raktam hozzá sütőport, hátha azzal jó lesz, de ugyan olyan.
2019. febr. 25. 09:30
 4/10 anonim ***** válasza:
51%
Csináld úgy, ahogy a suliban csináltátok. Egyébként az normális, hogy kicsit összeesik.
2019. febr. 25. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

A piskótát így készítem:

A tojásokat kettéválasztom és a cukor 1/3-át a sárgájával a 2/3-át a fehérjével habbá verem. A két habos tömeget egyesítem, majd fokozatosan hozzászitálom a lisztet.

A kész masszát tortakarikába öntöm, és előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen 160-170 C°-on 25 perc alatt készre sütöm. A kisült karikát saját gőzében megfordítva hűtöm, így nem esik össze.

2019. febr. 25. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Ahány tojás, annyi kanál liszt és cukor.

1. A tojások fehérjét keményre verem.

2. A sárgáját a cukorral elkeverem, míg fel nem olvadt a cukor vagy nagyon minimálisan szemcsés.

3. Hozzáadom a lisztet a cukros tojássárgához, összekeverem.

4. Hozzáadom a fehérjét, adagolva h ne törjön szarrá.


5. Kiöntöm a kivajazott és kilisztezett VAGY sütőpapíros formába a tésztát.

6. Kb 175-180°C-on elkezdem sütni, -(nagyjából 3-5 perc)-, amíg fel jön szépen a tészta és picit kezd barnulni a teteje!

Majd visszakapcsolom a sütőt kb 170°C-ra és készre sütöm kb 15-20-25 perc alatt!


Sütője válogatja,hogy mikor készül el a süti.


Nekem mindig sikerül így, pedig nem vagyok cukrász :)

2019. febr. 25. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Hétvégén megpróbálom.
2019. febr. 25. 21:37
 8/10 anonim ***** válasza:

Tortahoz a 6.valaszolo receptjet hasznalom, es nekem is mindig szep magas, nem esik ossze.

A piskotahoz van meg egy aranyszabaly, a sutot elo kell melegiteni 170-180 fokra, es a sutes kozben nem szabad nyitogatni a suto ajtajat, mert "megfazik" es osszeesHET. (Kukkolni a sutoajto uvegablakan at...) Nekem igy 22 perc alatt sul at tokeletesre, de sutoje valogatja.

2019. febr. 26. 01:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

6os vagyok!

A 8as válaszolónak teljesen igaza van! Ezt elfelejtettem odaírni, mert nekem egyértelmű volt :)

2019. febr. 26. 07:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Én teljes mértékben a Horváth Ilona szakácskönyvben leírt alap piskóta receptet követem, így nem esik össze. (hasonló az itt leírtakhoz, az annyi kanál cukor és liszt ahány tojás taktikával készül)

Én régebben a sárgájával kevertem ki a cukrot, akkor mindig összeesett, mióta a recept szerint, a fehérjével keverem fényesre, keményre, azóta egyáltalán nem (2-3-szor sütöttem még csak azóta, de szerintem mostantól így lesz).

2019. febr. 26. 08:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!