Palacsinta sütés problémák?
Ezer éve sütök palacsintát, de így még nem jártam.
A szokásos tejes, szódavizes összetételtől eltérően ma csak tejjel , vízzel és szódabikarbónával csináltam a tésztát.
Képtelen voltam egy normálisat összehozni.
Hamar odakapott, de fordítani még nem tudtam, mert a teteje és a belseje nem szikkadt meg annyira.
Kérdésem, hogy nálatok is fordult elő már ilyen ?
Tejből volt benne több a megszokotthoz képest, illetve az étolaj amit használtam a tésztába sokkal hígabb volt a szokottnál. Most először vettem ilyen olajat.
A tejre gyanakszom, talán a tejcukor miatt ég meg hamar ?
Félretettem a tésztát. Holnap megpróbálom több buborékos vízzel, plusz még egy kis liszttel.
Ha javul a dolog, akkor a tej lesz a gond.
A szódabikarbónával csak a hiányzó széndioxidot gondoltam helyettesíteni, de az nem hiszem, hogy gond lenne.
Azt írod, hogy szeretitek, ha a sósabb jelleg dominál.
Ajánlok egy megoldást:
Zsiradék helyett kenjed ki a palacsintasütőt füstölt szalonnával! Ehetitek töltelék nélkül, de ehhez illő töltelékkel is. Ha kételkedsz, próbáld ki magadnak egy darabbal. (Nekem még baracklekvár-töltelékkel is ízlik, de hát - ízlések és pofonok...
Tehát gyakorlatilag mindent teljesen műsképp csináltál a megszokottól, a hagyományos palacsintarecepttől is eltérően, egy újfajta olajjal és nem érted mi lehet a gond.
Hát esetleg:
1)
Öntsd ki a fenébe az egészet és készítsd úgy, ahogy 15 évig bevált!
2)
Ne tegyél a tésztába ismeretlen olajat, hanem a serpenyőt kend csak ki!
Mi mindig csak tejjel csináljuk, az nem lehet a baj.
A szódabikarbóna viszont simán ellágyíthatta a tésztát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!