Mitől lesz lágy egy palacsinta?
Kókusztejjel lágyabb, mint vízzel, az biztos.
Lassú sütésnél szerintem kiszárad, de nagy tapasztalpatom nincs benne, a palacsintának kell a sok hő, többnyire 800 watton sütöm indukcióson, bár ezen a serpernyő is változtathat.
Kevés tojást sosem használok, sokkal természetesen lágy, rugalmas, de nem úgy lágy, mint tejjel (de én aberráltan tojásosan szeretem, nemrég dobtam a tojásonként 30g liszt és 50g vizet, most már sokkal tojásosabban sütöm, de azért tej/szóda még kerül bele).
Nekem kizárólag zsiradékkal megy a dolog, de még tesztelgetem. A tésztában nincs zsiradék.
*nincs hozzáadott zsiradék
Mert nyilván rengeteg zsír van benne, a sok tojás miatt.
Bögrés palacsinta
2,5 dl-es bögrével mérve
2 db tojás
2 bögre finomliszt
1 csipet só
1 csomag vaniliacukor
1,5 bögre tej
1 bögre szódavíz (vagy buborékos ásványvíz)
Negyed bögre étolaj
Sütés előtt a tésztát fél órát pihentetem.
A közepesnél kicsit magasabb hőfokon sütöm.
Minden palacsinta előtt a tésztát felkeverem, és egy kávéskanálnyi olajat teszek a serpenyőbe.
Teflon serpenyőben sütöm.
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!
Az eredmény, finom puha lett...
De az, hogy végül mitől lett jó, azt sajnos nem tudom. Talán attól, hogy egy kicsit pihent,kb 30 percet, vagy az, hogy egy kicsit több olajat tettem bele, esetleg az, hogy most a szódavizet kihagytam, nem tudom. :) Lényeg, hogy jó lett.
Én évek óta ezt a receptet csinálom és ennél jobb palacsinta tésztát nem tudok :)
200g liszt,
2 tojás
csipet só
3 dl tej
2 dl ásványvíz
3/4 dl olaj
Felforrósított serpenyőbe csepp zsiradék (kókuszolajat szoktam) és úgy. Sosem szakad el, levegőben forgatni is lehet mert nem tapad le. Szóval nekem ez a tuti. ;) (és az a jó hogy egyszerű is a recept)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!