Palacsinta sütéshez vásároltam pici műanyag olajkenő "seprűt", amit 210 fokig lehet használni. Honnan tudni, meddig lehet használni, milyen forró éppen a serpenyő? Ha túlmelegszik a serpenyő, akkor túllépi a 210 fokot?
A palacsintát sem jó nagyon forró serpenyőben sütni.
Hirtelen megég és nem tud átsülni.
Ha a forró palacsintasütőbe cseppentessz egy pici tésztát, azon rögtön látható , hogy mennyire meleg.
Én vettem egy pici pumpás szórófejes műanyag flakont 50 Ft-ért, amit kozmetikumokhoz használnak. Feltöltöttem olajjal. Kettőt fújok a palacsintasütőre és már mehet is bele a tészta, sokkal kevesebb olajat használok és gyorsabb is mint a kenegetés.
Én közepes lángon sütöm a palacsintát, nem szeretem ha nagyon forró a serpenyő, inkább lassabban süljön, mint azonnal megégjen.
Szilikon kenő ecsetet vettél. Ha a kerámia serpenyőt kikened vele, akár forrón is, semmi baja nem lesz.
Amit kérdezel, arra nem lehet válaszolni, - legalábbis átlagos háziasszonynak-, mert szerintem senki nem méri, hogy hány fokos lesz a serpenyő. Más a gáz, más a villanyfőzőlap.. stb hőfoka, ha teljesen felmelegszik.
Majd ki fogod magad is tapasztalni, legfeljebb néhány palacsinta kárba vész :)
Van , aki a palacsintatésztába is tesz olajat, és csak az első előtt keni ki a serpenyőt, van, aki nem tesz bele, de mindegyik sütése előtt átkeni- vagy nem, keni, hanem csepegtet alá, vagy lefújja,- vagy esetleg szilikon ecsettel átkeni.
Ahány ház annyi szokás, de palacsintát sütni nem nehéz megtanulni.
Honnan tudod?
Ha nagyon forró a serpenyő, meg az olaj?
Onnan tudom, hogy legalább 10 éve használok szilikon ecsetet ( kettő is, 1 a tésztákhoz, 1 a sült húsokhoz )
Akkor váltam meg a régi hagyományos fonottnyelű libatollból készült kenőtolttól, mert szépen elkopott, a forróságot nem bírta.Igaz, A szilikon ecsetek jól bírják a hőt, könnyű elmosni, és soha semmi bajunk nem lett tőle. nem ég el, nem kopik.
Ha ennyire félsz tőle, mi a jó fenének vetted meg ?
Kend ki az ujjaddal a serpenyődet, az valódi, természetes anyagból van... ha kicsit forró lesz, hát istenem, gyorsan a szádba bekapod, és rögtön testhőmérsékletű lesz.
Ennyi kockázatot megér az egészséges életmód :/
Hát te igazi szakértő vagy!
Kend ki ujjal te!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!