Mi rontok el, hogy mindig összeesik a habcsók és nem keményedik meg? Többféle receptet is próbáltam, de vagy harmadjára nem sikerült. Tudtok egy jó receptet ajánlani?
"fontos hogy gépo habverővel, mert ha kézzel vered sosem lesz kemény a hab"
Érdekes, évszázadokon keresztül - amikor még nem létezett gépi habverö - is közismert volt a habcsók, és elég keményre lehetett kézzel is verni a habot.
Mellesleg én ma is inkább kézzel verem fel, mert úgy sokkal keményebb lesz.
A kérdésed megválaszolásához tudni kellene, hogy egyrészt hogyan készítetted eddig, másrészt hogy pontosan mi a gond.
Ha rendesen felverödött (kemény) a hab, akkor nem az elökészítéssel lehet gond, hanem a sütéssel.
A habcsóknál alapesetben a habba aránylag sok cukor kell - sokkal több, mint egyéb sütemények esetén.
A sütésnél meleg sütebe kell tenni, hogy azonnal kérdet kapjon, viszont utána alacsony hömérsékleten kell sütni, majdnem csak szárítani hosszabb ideig, hogy belül is megsüljön és a sütöben kell kihüteni.
Ha többet írsz az eddigi kísérleteidröl, akkor pontosabb választ lehet adni.
Én arra tippelek, ha már többféle receptet is kipróbáltál, akkor a sütéssel lehet a baj.
A mi sütőnkben például csak úgy lehet habcsókot, habkarikát sütni, hogy a sütő felső részébe tesszük, a sütő ajtaját meg tárva nyitva hagyjuk, de még így sem lesz tökéletes, annyira magas a hőmérséklet a legalsó fokozaton is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!