Házi tortilla lapot szeretnék holnap reggelire csinálni. Még spha nem próbáltam. Elkészithetem -e ma, ha reggel újramelegiteném?
Nagyon egyszerű.
-50dkg liszt
-langyos víz (amennyitől nem lesz ragacsos a tészta de összeáll s jól gyúrható lesz)
-kevés szeletelt szalonna-vagy zsír (hogy puha maradjon-ezt látod mennyi kell ízlés szerint)
-só ízlés szerint
-pici szódabikarbóna
az egészet jól összegyúrod és letakarva meleg helyen pihenteted kb 50-60percig.
laposra kinyújtod tetszés szerinti vékonyságra és serpenyőben-csak simán szárazon-zsiradék nélkül kisütöd mindkét oldalát-megszurkálhatod villával és jobban átsül. ne szárítsd ki!
Másnap kicsit megfröcskölöd langyos vízzel és beteszed a mikróba és a víztől visszapuhul
de akár le is fagyaszthatod, és kiolvasztásnál ugyanigy fröcsköld meg és be a mikroba és kész is igy ismét puha lesz
:)
Könnyű.
Hozzávalók:
2 dkg friss élesztő (kb. 2-3 mm-es vastagságú)
2 dl langyos-cukros (kb. fél teáskanál) víz
20 dkg liszt
2 evőkanál olívaolaj
1. a 2dl langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt, kb. 10 percig pihentetjük
2. tálba mérjük a lisztet, rá a 2ek. olaj, és beletesszük az élesztős vizet, pici sót
3. robotgéppel kikeverjük (mikor elválik az edény falától, akkor jó, ha ragacsos, pici lisztet lehet tenni hozzá)
4. meleg helyen (pl. langyos sütő) duplájára kelesztjük (20-25 perc)
5. öklömnyi darabokat szaggatunk a tésztából és lisztezett deszkán nagyon vékony körökre nyújtjuk
6. serpenyőt gázra teszünk, és egyesével megsütjük benne a lapocskákat (nem kell alá olaj!)
Simán ehető 2.3. napon is, csak melegítsd fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!