Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha az egyszerű palacsinta...

Ha az egyszerű palacsinta tésztába cukor helyett sót teszek, és így sutom ki, akkor olyasmo lesz mint a tortilla? És tehetem bele ugyanazokat?

Figyelt kérdés
2014. febr. 25. 13:32
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem sós palacsintát kapsz.


Tölteni töltheted ugyanúgy, mint ahogy a tortillát szoktad, de más lesz az íze, viszont finom lesz, próbáld ki bátran.

2014. febr. 25. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm,a hiper-szuper gyors választ :)
2014. febr. 25. 13:34
 3/6 anonim ***** válasza:

Ugyanolyan éppen nem lesz, de létezik sós palacsinta, töltheted nyugodtan ugyanúgy.

Egyébként nem kell bele sok só, egyébként is semleges íze van, a cukortól és a tölteléktől lesz édes. :)

Jó étvágyat!

2014. febr. 25. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Tortilla recept.

Hozzávalók:

30 dkg liszt

4 ek olaj

1 tk só

1/2 cs sütőpor

víz


Elkészítés:

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport és az olajat.

Langyos vízzel fokozatosan lágy tésztává gyúrjuk. Befedve 15 percig pihentetjük. 12 egyforma méretű golyót formálunk a tésztából, amiket lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtunk úgy, hogy kb. 18-20 cm átmérőjű lepényeket kapjunk. Vaslapon (vagy öntöttvas serpenyőben, de ha nincs, akkor vastag aljú serpenyőben) zsiradék nélkül sütjük, amíg a tészta felhólyagosodik. Ekkor megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. A készeket melegen tartjuk.

A tortillának ,és palcsintának teljesen más az íze és állaga.

2014. febr. 25. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem. Akkor olyan lesz, mint a palacsinta, csak sósan. Lehet nyugodtan úgy tölteni, mint a tortillát, csak sem az íze, sem az állaga nem lesz olyan.

Itt egy tortilla recept, ha esetleg érdekel. :)

[link]

2014. febr. 25. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Na így még nem próbáltam ,, hígan kisütni :) Talán lehet , én a tortilla tésztájába teszek kis római köményt meg oregánót , és az egyharmada a lisztnek kukorica liszt . Este kipróbálom így ;)
2014. febr. 25. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!