Ha az egyszerű palacsinta tésztába cukor helyett sót teszek, és így sutom ki, akkor olyasmo lesz mint a tortilla? És tehetem bele ugyanazokat?
Nem sós palacsintát kapsz.
Tölteni töltheted ugyanúgy, mint ahogy a tortillát szoktad, de más lesz az íze, viszont finom lesz, próbáld ki bátran.
Ugyanolyan éppen nem lesz, de létezik sós palacsinta, töltheted nyugodtan ugyanúgy.
Egyébként nem kell bele sok só, egyébként is semleges íze van, a cukortól és a tölteléktől lesz édes. :)
Jó étvágyat!
Tortilla recept.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
4 ek olaj
1 tk só
1/2 cs sütőpor
víz
Elkészítés:
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport és az olajat.
Langyos vízzel fokozatosan lágy tésztává gyúrjuk. Befedve 15 percig pihentetjük. 12 egyforma méretű golyót formálunk a tésztából, amiket lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtunk úgy, hogy kb. 18-20 cm átmérőjű lepényeket kapjunk. Vaslapon (vagy öntöttvas serpenyőben, de ha nincs, akkor vastag aljú serpenyőben) zsiradék nélkül sütjük, amíg a tészta felhólyagosodik. Ekkor megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. A készeket melegen tartjuk.
A tortillának ,és palcsintának teljesen más az íze és állaga.
Nem. Akkor olyan lesz, mint a palacsinta, csak sósan. Lehet nyugodtan úgy tölteni, mint a tortillát, csak sem az íze, sem az állaga nem lesz olyan.
Itt egy tortilla recept, ha esetleg érdekel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!