Palacsinta tészta olvasztott vajat vagy olajat tesztek tésztájába? Melyikkel jobb, mi a különbség közöttük ízben?
Figyelt kérdés
2014. febr. 10. 16:44
1/7 anonim válasza:
Én az olvasztott vajas módszerről nem is hallottam még... Olajat se teszek bele, hanem sütés előtt kiolajozom a serpenyőt, visszaöntöm egy pohárba a "maradékot", aztán sütöm :)
2/7 anonim válasza:
Olajat a tésztába és a serpenyőbe is szoktam egy kicsit tenni.
3/7 anonim válasza:
Ha a tésztába is teszel zsiradékot, akkor sokkal zsírosabb lesz, jobb nem.
4/7 anonim válasza:
A tésztába szoktam tenni pár csepp olajat, és utána a serpenyőt már nem olajozom.
5/7 anonim válasza:
A vaj nem bírná el az a hőfokot, ami kell a palacsintasütéshez. idejekorán megégne a palacsinta, így hiába finomabb a vaj íze, csak megkeseredne.
Kevés olajat teszek a teflon serpenyőbe, de a tésztába nem.
6/7 anonim válasza:
A tésztába teszem, sütés előtt egy 10 perccel, jól elkeverem és állni hagyom. A serpenyőt csak az elsőnél olajozom be, a többihez már nem kíván olajat a sütés
7/7 anonim válasza:
En is a tésztába teszek olajat és mint valaki irta, az elsõnél olajozom a teflont, mégcsak véletlenül sem lesz olajos.
Egyébként a franciák receptjében olvasztott vajat tesznek bele és tejjel készitik.En szóda és egy kicsi tej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!