Mi a különbség a leveles és a rétes tészta között?
Figyelt kérdés
2011. jún. 26. 12:36
1/5 anonim válasza:
a leveles tészta hajtogatva készül, benne jó sok vajjal, és hajtogatástól lesznek "levelek". A rétes tészta az amit nagyikám húzogatott, nincs benne annyi zsiradék, és nagyon vékonyra, hártyavékonyra húzták. A szakácskönyv azt írta, hogy olyan vékonyra, hogy a tészta alatti receptet el tudd olvasni.
2/5 anonim válasza:
igen az alapvető különbség a hajtogatás, illetve a rétes tészta nyújtása. nekem is nagyis emlék, amikor a nagy konyhaasztalon ki volt nyújtva a tészta, és a nagyi körbe körbe ment,húzta és fejtette le a felesleget.
akkor nekünk tilos volt bemenni a konyhába, mert akkor
ott patyolat volt volt minden, mi unokák meg, mindig maszatosak:))
én jó magam sajnos nem tanultam meg az igazi rétes készítését, a leveles tészta megy.
üdv.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy írtatok. Meggyes süteményt szeretnék készíteni és nem tudom, hogy melyik tészta a jobb, illetve nekem olyan hasonlónak tűntek :)
2011. jún. 26. 14:02
4/5 anonim válasza:
ha a meggyes rétest akarsz, akkor a rétestésztába göngyöld a meggyet. de a leveles tészta sztem finomabb. ezt formára nyújtod, majd vágod. én úgy szoktam, hogy teszek házi vaníliapudingot a tésztára, arra pár szem meggyet, ráhajtom a tésztát és így sütöm. így olyan, mint a fornettis pudingos-meggyes. (1. válaszoló voltam)
5/5 anonim válasza:
Egyszerű, süssél mindkét tésztából meggyest. Utána el tudjátok dönteni, melyik ízlik jobban. Ha nem kell, küldd el nekem, ugyanis én szeretem a meggyes sütit, a mákos sütit, a lekváros sütit, a diós sütit, a csokis sütit, a káposztás sütit, túrós sütit, a fahéjas sütit, a húsos sütit, a kolbászos sütit, a sóskás sütit... nyám nyám
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!