Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A palacsinta tésztához mindegy...

A palacsinta tésztához mindegy, hogy szénsavas ásvány vízet vagy szódát adok? Van különbség a tészta állaga között ha ásvány vízet vagy szódát teszek hozzá?

Figyelt kérdés
2012. nov. 15. 09:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom, van-e komoly különbség, régen szódával csináltam, ma már szénsavas ásványvízzel, és finom, jó a tésztája.
2012. nov. 15. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
A szénsavas víztől lazább lesz a tésztája.
2012. nov. 15. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha pedig tejjel csinálod, akkor könnyebb, selymesebb, ízletesebb lesz a tésztája.
2012. nov. 15. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Én úgy tapasztaltam, hogy a sima szódával sokkal könnyebb, puhább a palacsinta, mint az ásványvíztől. arra gondoltam, a feldúsított ásványi anyagok miatt keményebb lesz valamennyire.

Pontosítva azért, egy kis tejjel és sima szódával vált be nekem a legjobban.

2012. nov. 15. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
53%

Ízlés dolga!

Én még úgy tanultam, hogy a palacsinta készítéshez tej kell.

Az elmúlt 1-2 évben itt olvasom, hogy vannak, akik szódavízzel, mások fele tej-fele víz módival kavarják a palacsintát, el sem tudtam képzelni, milyen lehet az.

Később ismét mások pedig, hogy csak csupa víz!


Múltkoriban nem volt itthon tej, gondoltam én is sütök szódával készített palacsintát. Megettem, mert nálunk alapszabály, hogy kaját nem dobunk ki.

De visszaállok, hogy palacsintát csak és kizárólag tejjel fogok a továbbiakban is készíteni!

Próbáljátok ki!

2012. nov. 15. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Mindegy hogy szóda vagy ásványvíz.De a csapvíztől óvakodj, attól ragad, mint fene!
2012. nov. 15. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem mindegy, bubis és kész. De én sose teszek bele, csak tejből készítem, és így is nagyon finom.
2012. nov. 15. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Régen szódával csináltuk, de most már tejjel, így a legjobb.
2012. nov. 16. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!