A palacsinta tésztához mindegy, hogy szénsavas ásvány vízet vagy szódát adok? Van különbség a tészta állaga között ha ásvány vízet vagy szódát teszek hozzá?
Én úgy tapasztaltam, hogy a sima szódával sokkal könnyebb, puhább a palacsinta, mint az ásványvíztől. arra gondoltam, a feldúsított ásványi anyagok miatt keményebb lesz valamennyire.
Pontosítva azért, egy kis tejjel és sima szódával vált be nekem a legjobban.
Ízlés dolga!
Én még úgy tanultam, hogy a palacsinta készítéshez tej kell.
Az elmúlt 1-2 évben itt olvasom, hogy vannak, akik szódavízzel, mások fele tej-fele víz módival kavarják a palacsintát, el sem tudtam képzelni, milyen lehet az.
Később ismét mások pedig, hogy csak csupa víz!
Múltkoriban nem volt itthon tej, gondoltam én is sütök szódával készített palacsintát. Megettem, mert nálunk alapszabály, hogy kaját nem dobunk ki.
De visszaállok, hogy palacsintát csak és kizárólag tejjel fogok a továbbiakban is készíteni!
Próbáljátok ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!