Miért van a liba máj árában ekkor különbség? Mivel jobb az hizott liba máj ami 8000-10000 ft között van / kg mint ami 4000-6000 ft / kg. Hol nem vernek át?
Libamáj egyik is, és másik is. Az első az a valódi hízott, és valószínűleg export minőség, nincs benne a felpucolás során esett sérülés semmi, nincsenek benne azok a vékony ínszalagok, hasonlók, amiket exportra csomagolás előtt úgy húznak ki a májból, hogy annak nyoma nem marad.
Ezeket nem a mi pénztárcánkhoz, hanem az ideiglenesen itt élő pénzes külföldieknek árulják.
Az olcsóbb is hízott libamáj lehet, de biztos, hogy nem export-minőségű a feldolgozása, de azért még az sem az átlag-magyar ember ebédje fog lenni 4-6 ezert Ft/kg. áron.
Dolgoztam baromfifeldolgozóban anno..
Tehát: a libát direkt lehűtik darabolás előtt, direkt azért, hogy a máját szépen egészben le lehessen választani.
Több kategória volt.
1. A teljesen sértetlen, hibátlan, ez a legdrágább, főleg exportra ment.
2. Ha már a széle megsérült leválasztás közben, akkor exportra nem mehetett, de felhasználás szempontjából ugyanolyan első osztályú máj.
3. Ha a színe nem volt tökéletes, vagy a mérete nem érte el az adott súlyhatárt, az már alacsonyabb osztályba volt sorolva.
4. Törmelék...
A drágább az vagy exportból visszamaradt.. vagy a második kategória.
A piacon amit látsz, nincs osztályozva, hízott libamáj, és kész. Valószínűleg rajta van a hártya, ilyesmi... lehet, hogy a szélén picit törött... de attól ugyanolyan jó minőségű...
Tuti válasz, ment a zöld!
(Több ezer hízott liba májazásánál vettem részt, a 80-as években)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!