Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van köztetek olyan, mint én,...

Van köztetek olyan, mint én, aki jól tud sütni-főzni, de palacsintát nem szeret sütni? Vékonytésztás, magyar palacsintára gondolok.

Figyelt kérdés
Rengeteg dolgot meg tudok csinálni, nagyon dícsérik a főztömet, de a palacsintasütéssel nem tudok megbarátkozni! Bár könnyű dolognak tűnik, túl sok buktatója van (túl zsíros, lukas, odaragad, nem lehet megfordítani normálisan).

2014. jan. 11. 21:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha találtál volna egy jó receptet és jó teflon palacsinta sütőt, már ez sem jelentene neked gondot. :)

Próbáld meg így: 20 dkg liszt, 2 tojás, csipet só, 1 dl tej, 2-3 evőkanál olaj és még annyi víz (3-4 dl) (ha van buborékos, az a jobb), botturmixszal elkeverni,hogy tejszín sűrűségű legyen.

És ne sajnáld a pénzt egy Tefal teflon sütőre, valami ilyesmi legyen:

[link]

Nekem 3 sütőm van, így egyszerre sütök hármat és hamar készen vannak.

Én nagyon szeretek palacsintát sütni. :)

2014. jan. 11. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a teflonos palacsintasütő CSAK palacsintasütésre van használva.
2014. jan. 11. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, meg fogom próbálni így!
2014. jan. 11. 22:31
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
12 évesen sütöttem életemben először palacsintát és már az első darab is tökéletesen sikerült, fel is tudtam dobni, baromi büszke voltam magamra. Azóta is mindig jól sikerül, nem tudom, mi a titka, van itthon egy palacsintasütőnk, mindig azt használom, és már akkor sem volt vadiúj, mikor főzőcskézni kezdtem, azóta meg eltelt kb. 10 év. A recept is mindig ugyanaz. Soha nem túl zsíros, sose ragad le, és dobálgatni lehet, nem csak lapáttal forgatni. Szóval én is ajánlom hogy keress jobb receptet (lehetőleg olyat, ahol alatta kommentelnek, hogy kipróbálták és bevált), illetve egy jó serpenyőt, mert más buktatója nincs.
2014. jan. 11. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én a Baba Magazinba találtam receptet, ami bevált.

12 darabhoz:

4,5 dl tej

2 tojás

20 dkg finomliszt

csipet só

3-4 dkg vaj a sütéshez.


A tojást elhabarod, a tej felét hozzárakod, a lisztet is, habverővel összekevered, hozzáadod a maradék tejet és a sót, 15 percig pihenteted. A vajat felolvasztod és minden palancsinta előtt kikened a palacsinta sütőt.


Ez volt az első recept, amit csináltam, bevált :-).

2014. jan. 12. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem mindig sikerül, pedig csak az a régi fajta lemez palacsintasütőm van és még csak nem is receptből csinálom a palacsintát, nem is méricskélek, csak úgy gondolomra rakom bele a hozzávalókat, amíg úgy nem látom, hogy jó az állaga. Barátnőm múltkor pont akkor jött, mikor palacsintát sütöttem és teljesen elcsodálkozott, hogy ilyen vékony és ilyen finom palacsinta soha nem sikerül neki, pedig neki teflonos sütője van és nem is ügyetlen a konyhában. :)

Ha elég forró a palacsintasütő, van benne egy kis olaj, a tészta nem túl cukros, akkor nem szabadna leragadnia.

2014. jan. 12. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Konkrétan a kérdésedre válaszolva, - nem szeretek palacsintát sütni -.Minden megfelelő eszközöm meg van hozzá, a tésztát is elő tudom állítani jóra, fel is tudom dobni, úgy megfordítani, csak engem maga a palacsintasütés nem dob fel :-).

Azt nem szeretem, hogy odaragaszt a gáz mellé, nem lehet közben mást is csinálni, és, hát 25-30 palacsinta nem semmi, bár van, aki több sütővel is dolgozik, így gyorsabban végez.

Tudom, van, aki százasával süti, hát irigylem érte, hogy ilyen önfeláldozó.Pl egy pasi kollegám, három gyerek, plusz a vendégek gyerekekkel.

Ő és mások előtt is le a kalappal, ha ezt végig tudják csinálni.

2014. jan. 12. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!