Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A magyar családok többsége...

A magyar családok többsége miért tengeri halakat eszik karácsonykor miért nem a magyar halakat választja?

Figyelt kérdés

Meglepödtem a karacsonyi menű kérdéseknél ,azon ,hogy 10 családbol 8 tengeri halas ételeket eszik karácsonykor :

Azon gondolokodtam miért van ez így .

4 dolog jutott eszembe :

1 : nem tudják a magyar halakat jól elkészíteni .

2 : nem ismerik a magyar halfajokat

3 : szálkával nem tudnak mit kezdeni

4: az ára : amivel nem értek 1 mert közel azonos árban vannak..Sok különbség nincs .


2013. nov. 17. 10:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Ezt hol olvastad? Én mióta élek nem láttam ilyet.
2013. nov. 17. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok.

viszont hozzátenném, hogy sokan azért választanak inkább tengeri halat, mert a tavi halaknak pocsolya íze van. Tehát nem az elkészítéséhez nem értenek vagy az árával van bajuk, hanem szimplán csak nem szeretik az ízét. szerintem ez érthető indok.

Bár mondom, én még tényleg nem találkoztam ezzel a jelenséggel.

2013. nov. 17. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
3%

-Mert -egyesek- hülye sznobok, akik szeretik majmolni a "nyugati kultúrát"!

-Rongyrázás! "Nálunk drágám homár meg lazac volt az ünnepi vacsora!"

2013. nov. 17. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim válasza:
55%

1. Lustaságból - karácsony előtt a bevásárlóközpontokban kapható élőhal általában ponty, ami szeletelve horror áron van, ha csak fejbe verik pucolni kell és a pikkely íze a levesben nem igazán felemelő

2. a páromnak halálfélelme van a szálkától (először azt hittem, hogy viccel,de aztán képes volt majdnem megfulladni), így magamnak ponty szeletet neki halrudacskát sütök.

3. az igazi halászlé akkor jó, ha több halból készül és a fenéklakóknak igen pocsolya íze van.

4. legtöbbször a tengeri hal olcsóbb

kb ennyi jutott eszembe elsőre

2013. nov. 17. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Én azért szoktam tengeri halat venni, mert az már ki van filézve, és elvétve találni benne szálkát.

A ponty borzasztóan szálkás, egyszer majdnem megfulladtam tőle, egy hajszálvékony kb. 1-2 centis szálkától, fül-orr gégész vette ki, de már be volt gyulladva.

A 3 éves lányom imádja a halat, ezért csak filézett halat veszek.

2013. nov. 17. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Mi mindig halászlevet szoktunk készíteni karácsonykor magyar halakból.

Viszont egyéb formában, pl. sütve a tengeri halakat szeretem. A 3. pont miatt :) Nem tudok mit kezdeni a szálkákkal, egyszerűen nem élvezem az evést, ha közben a szálkákra kell figyelnem.

2013. nov. 17. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
63%
5. opció: a folyami halakat sok ember jóval kevésbé szereti, mint a tengerieket. Nem is csoda, mert minőségben és ízvilágban összehasonlíthatatlanok. Egy büdös pontyot ne hasonlítgassunk már egy jó lazachoz, süllőhöz vagy nyelvhalhoz!
2013. nov. 17. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:

Szerintem halászlének 99%-ban pontyot vesznek az emberek.

Igaz, nem mindig magyar pontyot, mert a szlovák, pl felébe kerül, (vajon nekik hogy sikerül annyiért is haszonnal eladni?!)

de ezt tekinthetjük úgy, hogy nem tengeri, hanem "magyar".


Rántani, egyéb olyan ételekhez, ahol az ember nem szívesen bíbelődik a szálkákkal, egyértelműen szinte mindenki tengeri halat vesz.

Végtelenül egyszerű az oka, az olyan magyar hal, ami tényleg szálkamentesre filézhető, egyszerűen megfizethetetlen.

Nem kicsit drágább, hanem konkrétan, egy átlag magyarnak megfizethetetlen.

Hiába jobb egy szürke harcsa, 4000 ft-os kilós árat senki nem fog érte fizetni, mikor tengeri hal 1000 ft-ért is van.

2013. nov. 17. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
én nem szeretem a magyar halakat,mellékízét érzek. tengerinek viszont nem
2013. nov. 17. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 doboszoli ***** válasza:

Ízlések, pofonok, lehetőségek...

Én is szeretem a hekket, meg a lazacot, de sosem cserélném el egy jó, általam fogott pontyért, süllőért, sült keszegért.

A pontyot igenis el lehet készíteni "szálkaveszély-mentesre).

Filézd ki, az oldalvonal feletti részét irdald be sűrűn, kétéves gyerek is megeheti bátran.

Természetesen előtte a "fehérre tiztítás" (vagyis a pikkelyekkel együtt a pikkelytáskák eltávolítása), és a megfelelően tiszta, és nagy vízből(nem futballpályányi pocsolyákból) származó potyka alapfeltétel.

A vajas, fokhagymás-tejfölös süllő is megér egy misét..

A sokak által "szeméthalnak" minősített keszeg, kárász, ha fogás után mielőbb a lábasba kerül, szintén királyi csemege.(persze megfelelő előkészítés után)

Szóval-szerintem- "nem kell mindig kaviár"!

2013. nov. 17. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!