Egészséges tortilla variációk?
A szendvicsezés/gyrosozás helyett át szeretnék állni arra, hogy eszek tortillát, úgy hogy csinálok hozzá zöldséget és husit.
Tudtok ajánlani variációkat, fűszereket, hogy ne unjam meg?
Mi sok zölsdégel töltjük. avokádot ,is szoktam bele tenni
füszeres joghurttal .
a hús pedig . nálunk : lehet bármilyen maradék sült húsból.
Vagy frissen pácoltból.
babkrémmel is szoktam megkenni.
Avokádó krém
2 puha avokádó
1 egész lime leve
2 közepes paradicsom héj nélkül, kimagozva, apróra kockázva
2 gerezd fokhagyma
fél lilahagyma apróra kockázva
só, bors
Elkészítés: A puha avokádót félbevágjuk, a húsát villával összenyomjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát, az aprított vagy reszelt lilahagymát és az aprított paradicsomot. Lehet bele tenni 1 evőkanál tejfölt is.
Babkrém: A konzerv babot lecsöpögtettem, kevés zsiradékon hagymát ,és fokhagymát piritok .Dobok rá 1 evőkanál paradicsom süritményt ,só ,bors ,keves chilli ,rárakom a babot. Jól átpiritom kicsit szaftos maradjon . Botmixerrel kicsit át megyek rajta:így kicsit sima és darbos islesz.
Tejfölös fokhagymás: tejfölbe zuzott fokhagymát keverek,és kevés csipős szószt.
A zöldségek nálunk :paradicsom,saláta ,lila hagyma ,káposzta ,uborka.de bármit tehetsz bele amit szeretsz.
A hús van amikor nálunk is maradék sült hús:
Van amikor én pácolom be. Nekem a gyros keverék ,és a házi bbq mártás vált be ,vagy keleti pác.
csirke combot ,vagy valami más szaftos hús.
van amikor sajtot is szoktam bele keverni. lehet reszlet sajtott kapni tex-mex sajt néven csomagban kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!