Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Meddig főzitek a darálthúst,...

Meddig főzitek a darálthúst, hogy puha legyen? (Bolognai)

Figyelt kérdés
2019. okt. 8. 15:57
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
89%

Én nem kérnék olyan bolognait amit 20 perc alatt dobtak össze. Az olyat nem lenne szabad spagettinek nevezni, az csak valami paradicsomos párolt darát hús!!

Írd be a YouTube keresőbe hogy “easy Bolognese Recipie Jamie Oliver”. Oda teszi a húst (fele marha fele disznó) enged egy kis levet azt elpárolod, ha az megvan akkor öntöd fel paradicsomlével (ő vizet is tesz alá) és onnantól 1,5 - 2 órát kell főzni!

Ha valamelyik konyhás néni meg az hiszi hogy jobban főz mint Jamie Oliver csak csinálja otthon a 4 fal között de ne próbálja meg gyanútlan kezdő szakácsokat rábeszélni a saját hülyeségére. Szerencsétlen megcsinálja, megkóstolja és csodálkozik hogy miért lett ilyen rossz.

Mint máshol is, itt is igaz hogy jó munkához idő kell.

2019. okt. 16. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/23 anonim ***** válasza:
97%

ez az eredeti olasz (bolognai) bolognai recept, meg alatta egy gugli-fordítás, amit néhol javítottam, hogy érthető legyen, bocsi, hogy nincs türelmem teljesen magyarossá varázsolni, de a lényeg teljesen érthető.


[link]



"Összetevők 4 fő részére


300 g marhahús (szegy vagy szegy hátulja, vagy szegy eleje vagy lapocka) durván darálva

150 g sertésszalonna (pancetta)

50 g sárgarépa

50 g zeller szár

50 g hagyma

300 g paradicsomszósz vagy hámozott paradicsom

½ pohár vörös bor

1 pohár teljes tej, egy kis marhahúsleves, olívaolaj vagy vaj

só és bors

½ csésze folyékony tejszín (opcionális)


A pancettát először kockára vágjuk, majd a félholddal (*mezzaluna-egy félhold alakú kés, sajnos nem tudom a magyar nevét) finomra aprítjuk. Egy vastag kerámia vagy alumínium edényben (körülbelül húsz centiméter átmérőjű) kombináljon három evőkanál olajat vagy ötven gramm vajat és a finoman apróra vágott zöldségeket (*sárgarépa, zeller, hagyma), és hagyja finoman megpuhulni. Adjuk hozzá a darált húst, és alaposan keverjük össze egy kanállal, kicsit pirítsuk meg, amíg "sercegni nem kezd". Meghintjük a borral, és óvatosan keverjük össze, amíg a bor teljesen elpárolog. Adjuk hozzá a paradicsomszószt vagy a hámozott paradicsomot, fedjük le és lassan pároljuk körülbelül két órán keresztül, szükség esetén adjunk hozzá egy kis marhahúslevest. A vége felé öntsük bele a tejet, hogy tompítsa a paradicsom savasságát. Ízesítsük sóval és borssal. Amikor a mártás kész, a bolognai felhasználás szerint a tejszínt adják hozzá, de csak ha száraz tésztáról van szó. Tagliatelle esetében ki kell zárni a felhasználását.


Ez a valódi bolognai szósz friss receptje, amelyet 1982. október 17-én nyújtott be az olasz konyhaakadémia bolognai küldöttsége a bolognai kereskedelmi kamarában."

2019. okt. 18. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/23 anonim válasza:
100%
Jól írja az utolsó, tényleg csak paradicsomos húst készít az emberek nagy része, nem bolognait.
2019. nov. 25. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!