Menzás lágy puha krumpli püré receptjét ismeritek?
Könnyen lehet, hoyg porból készül.
De otthon is lehet készíteni, a krumplit megfözöd, összetöröd, teszel beje vajat (nem margarint!) és kevergetés mellett annyi tejet, hogy megfelelö állagú legyen.
A menzás törtkrumplit szerintem egyszerűen a krumpli főzővízzel hígítják megfelelő állagra.
Biztos, hogy nem tesznek bele olyan drága dolgot, mint vaj és tej.
Por, az lesz olyan folyós (pl a sparos sajátja az egész jó).
De ahogy előttem írták, főttkrumplihoz tej, vaj, és leturmixolni.
A menzás pürében nincs se tej, se vaj. A fozovizzel van hígítva. Ezt kipróbálhatod otthon is.
Nálunk a tojásos püré a meno: ehhez fűszeres vízben megfőzöd a krumplit, plusz főzöl pár kemenxtojast. A tojások sárgáját villával jól összetöröd, majd tejföllel simára kevered. A krumplit vajjal összetöröd, majd hozza teszed a tojásos tejfölt. Végül beledarabolod a tojasfeherjet kis kockákban. Nega kerül bele friss petrezselyem vagy metélőhagyma is
Szerintem porból csinálják, az olyan lágy.
A sparos (sárga dobozos) a legjobb por.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!