Tippek, trükkök arra, hogy a főtt (lágy) tojás héja ne menjen szét, amikor beteszem a forró vízbe?
Elöször a tojást ne a hütöböl tedd a vízbe, hanem legalább 2-3 órát legyen a konyhában. (NEM, nem romlik meg, a tojást szobahömérsékleten lehet tárolni - az üzletekben nem véletlen nem a hütörészben vannak! -, csak praktikus okokból tesszük hütöbe, mert úhy kevésbé fordul elö, hoyg eltörik véletlen.)
Másodszor a tompa végét óvatosan szúrd ki, mielött a vízbe teszed, akkor sokkal kevesebb esély van arra, hogy megreped.
De ha veszel tojásfözöt, akkor garantáltan nem fog megrepdeni és pont olyan keménységü lesz, amilyet szeretnél.
"Tegyél egyetlen aprócska csepp ecetet a főzővízbe, az megőrzi a héj keménységét, egységét!"
Orbitális baromság. Az ecet, ha valamit csinál pont, hogy meglágyítja a tojás héját, de egyetlen egy csepp egészen biztosan nem oszt nem szoroz semmilyen irányba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!