Olajban sült tésztáknál, különösen, ha sok benne a tojás, nagyon hamar felhabzik a forró olaj. Kifut, lehetetlen benne a további sütés. Milyen praktikák vannak ennek a megakadályozására?
Figyelt kérdés
#olajsütés
2017. jan. 20. 10:45
1/3 anonim válasza:
Nem a tojástól fut ki.. Túl zsúfold az edényt az is gond lehet. Vagy pl fánknál ha nem friss és tiszta az olaj. Túl forró akkor is előfordulhat...
Milyen típusú tésztánál fordul elő ?
2/3 anonim válasza:
Tegyél az olajba egy tiszta parafadugót, megszünteti a habzást.
Ezen túlmenően egy megfelelő nagyságú, magasfalú lábast kell használni, hogy a kifutást megelőzzük.
3/3 A kérdező kommentje:
Fánk-féléknél tapasztalom, de tegnap elég sok tojással sulymot /csirkeláb/ sütöttem, igaz, lapos edényben. Sok bajom volt vele, pedig nem volt nagy adag
2017. jan. 20. 14:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!