A forró vízben miért lesz a tészta puha, de a tojás kemény?
Figyelt kérdés
2019. márc. 10. 21:59
1/5 anonim válasza:
na ez jó kérdés! gondolom a tészta vizet szív magába, a tojásnál meg kicsapódik a fehérje vagy ilyesmi
2/5 anonim válasza:
Mert a keményítő puhul hő és nedvesség hatására,míg a fehérje kicsapódik a melegben(összeaáll). Leegyszerűsítve,ha az általános iskolai tananyag túl magas lenne.....
3/5 anonim válasza:
Te is láttad azt a képet facebookon??
4/5 anonim válasza:
A tojás sem lesz keményebb mint a tészta. Csak a kiszáradt tojásos liszt vizet szív, ezért pont ahhoz a puhasághoz közelít aszimptotikusan, amihez a folyékony tojás a főzés hatására.
5/5 anonim válasza:
Mert a tészta alapból kemény, a tojás meg lágy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!