Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A forró vízben miért lesz a...

A forró vízben miért lesz a tészta puha, de a tojás kemény?

Figyelt kérdés

2019. márc. 10. 21:59
 1/5 anonim ***** válasza:
94%
na ez jó kérdés! gondolom a tészta vizet szív magába, a tojásnál meg kicsapódik a fehérje vagy ilyesmi
2019. márc. 10. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
95%
Mert a keményítő puhul hő és nedvesség hatására,míg a fehérje kicsapódik a melegben(összeaáll). Leegyszerűsítve,ha az általános iskolai tananyag túl magas lenne.....
2019. márc. 10. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
34%
Te is láttad azt a képet facebookon??
2019. márc. 10. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
94%
A tojás sem lesz keményebb mint a tészta. Csak a kiszáradt tojásos liszt vizet szív, ezért pont ahhoz a puhasághoz közelít aszimptotikusan, amihez a folyékony tojás a főzés hatására.
2019. márc. 10. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:
68%
Mert a tészta alapból kemény, a tojás meg lágy.
2019. márc. 11. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!